Underemne: Pionering

Formål med aktiviteten

At give pigerne et indtryk af, hvordan man kan bygge en lejrplads før de går op i fuld skala med store rafter. Aktiviteten kan også give pigerne mulighed for at ”indrette” deres lejrplads op til en evt. lejr. For at få det optimale ud af aktiviteten er det dog vigtigt, at de kender til de forskellige besnøringer på forhånd.

Materialer

- Rigeligt med små kviste (evt. spisepinde - både halve og hele)
- 1 nøgle garn
- Flamingoplader 1x1.5 meter (samme antal som der er grupper)

Sådan gør du

1. Du giver pigerne en bunke pinde og et nøgle garn. (er der over 6 piger, kan du evt. dele dem op i hold)

2. Herefter forklarer du pigerne, at de nu skal bygge alle de raftebyggede elementer, som skal være på en velfungerende lejrplads udelukkende vha. de materialer, som de nu har fået uddelt. Se evt. Lommeguiden men fx spisebord, køkkenbord, brændeskjul.

3. Når pigerne har bygget alle elementerne, giver du dem flamingopladen og fortæller dem, at det er deres lejrgrund, som nu skal indrettes med de ting, som de lige har bygget Dette gøres ved at stikke pindene ned i flamingoen, da det vil svare til at de graver rafterne ned i jorden. (du kan evt. også bede dem om at grave bålplads, spildevandshuld osv. I kan også bygge små telte og placere dem på miniature lejrpladsen. OBS: vælger du at der skal graves huller i flamingoen kan i med fordel bruge en opvarmet metalsnor til at grave/skære med, så det ikke sviner.

4. Når de har gjort det kan i snakke om, hvilke forbedringer de kunne have foretaget og hvad de har erfaret med indretning af lejerplads. Dette kan f.eks. være at det er vigtigt at placere huggepladsen og bålet væk fra teltene. Derefter kan i snakke om hvordan en lejrplads så skal sløjfes igen, når i skal hjem fra en evt. lejr.

Filer