Underemne: Primitiv madlavning

Formål med aktiviteten

Pigerne skal få en forståelse for, hvor kødet i supermarkedet kommer fra, og hvordan man gør en fugl klar til at blive spist.

TIP! Hvis I kan få en lokal jæger til at komme forbi med en fasan, vil det være oplagt, da en jæger ved, hvordan man håndterer dyret – ellers spørg ud blandt forældrene, om der er nogle af dem, der har forstand på plukning og tilberedning af et dyr.

Materialer

• Fasan, høne eller lignende
• Adgang til varmt vand og sæbe
• Plastik til at dække af med
• Kogende vand
• Knive
• Spækbræt
• Ting til at tilberede kødet

Sådan gør du

1. Pluk fuglene, lad også pigerne prøve at plukke nogle fjer af, så de har fornemmelsen af at være med.
2. Begynd lige så stille at skære fuglene op. Snak om hvad der er indeni, hvordan det ser ud, hvordan det føles, og hvad fuglen bruger det til
3. Skær kødet op og tilbered det over bål, som I har lyst til.
4. Slut af med en lille snak over maden. Hvilken betydning har det, at fuglene måtte dø for at pigerne kunne få noget at spise. Vil de fremover tænke over kødet i køleboksene på en anden måde, nu når de ved, hvor på fuglen, det kommer fra.