Maja var med til Nat i naturen: Stjerneklart og inspirerende

15.10.2024

Tilbage i september afholdt en del af ungenetværket med bevilling fra Friluftsrådet Nat i naturen. En af de 16 deltagere, der var med, var Maja, og hun beskriver oplevelsen som både stjerneklar og magisk  

Oplyst af pandelamper og knæklys tog 16 seje pigespejdere ud for at tilbringe en hel nat i naturen.

Det kan gå to veje, når man skal bruge en helt nat i naturen. Enten kan det øse ned hele natten og ende med at blive en våd fornøjelse, og ellers kan det blive en nat i tørvejr, hvor man kan være så heldig, at man kan ligge under en stjerneklar himmel og samtidig få sig en oplevelse for livet.  

Det var heldigvis det sidste, der var tilfældet, for Maja Friis fra Taastrup gruppe, som er en af de pigespejdere, der var med til Nat i naturen sammen med Ungenetværket i starten af september.  

Inden aftenen startede, havde Maja ikke de store forventninger til, hvordan natten i Kalvehave skulle forløbe. Hun regnede med, at det ville blive hyggeligt at være sammen med nogle andre pigespejdere og løse nogle opgaver, men ellers gik hun ind til det fri for forventninger og med et åbent sind.  

– Det var en virkelig hyggelig nat, hvor vi var delt op i patruljer, men alligevel nåede at snakke med alle og skabe relationer med hinanden. Det var både sjove og anderledes opgaver, som vi skulle løse, og det var helt klart en inspiration til aktiviteter derhjemme.  

Maja er selv tropleder i Taastrup gruppe, og hun fortæller, at de siden corona har været gode til at holde deres spejdermøder udenfor og på den måde opleve naturen mere, men natten under åben himmel og alle opgaverne gav hende en masse nye idéer til deres egen trop.  

– Vi har erfaret, at pigerne synes, det er et dejligt frirum at være ude i naturen. Så det er skønt at få endnu flere aktiviteter i banken, som vi kan bruge hjemme i gruppen.  

Sov under åben himmel 

Det var dog ikke kun inspiration, som Maja fik med fra turen. Hun fik også en dejlig oplevelse med hjem i rygsækken. 

– Det gav os en form for frihed, at vi var ude i naturen hele tiden. Man er ikke på samme måde fastlås, som hvis man er indenfor, og der er ikke nogen rammer for, hvor man kan være, fortæller hun og fortsætter:  

-Og så var vi bare vildt heldige med vejret, som selvfølgelig spiller en stor rolle, når man er ude i naturen. Aftenen havde jo været en helt anden, hvis det regnede, men i stedet var det lunt og stjerneklart, så vi behøvede ikke engang lys om natten, og da vi skulle sove, droppede vi bivuakken og lå bare under åben himmel. Det var ret magisk.  

Bevillingen til Nat i naturen havde ungenetværket fået af Friluftsrådet.