Bobler på Nyborg Strand kursus 2021

Nyborg Strand kursus 2021 giver dig rig mulighed for at pakke din mentale spejderrygsæk med kompetencer og ny viden, når vi søndag åbner for vores mange bobler. I tilmeldingen skal du vælge de to bobler, du gerne vil deltage i. Alle boblerne kører i begge runder. Der er først-til-mølle ved tilmelding til bobler.

Ledelse i nye klæder

Ved Signe Gertz Jensen, Tenna Arpe og Emma Elgaard Larsen, Pigespejdernes Fællesråd Danmark

Vi sætter fokus på WAGGGS’ nye ledelsesprincipper, som spænder over miljø, ligestilling og samarbejde. Med afsæt i learning by doing får du kendskab til principperne og du lærer, hvordan du kan anvende dem i din hverdag og som frivillig leder.

Deltagerantal: min. 8 og maks. 20

Pigespejderhistorie(r) – mød dit nye NEKTAR

Ved Lise Neidel, redaktør

Dit ledermagasin er gået fra papir til skærm og bliver mere levende, engagerende og aktuelt end nogensinde før!  

I denne boble hører du om Redaktionens tanker og ideer bag det nye digitale NEKTAR og lærer sitet at kende fra grunden, og du har mulighed for at komme med ideer til fremtidigt indhold. 

Du lærer også at spotte og fortælle de gode historier i din egen pigespejderhverdag, og hvordan båltænding og kodeløb pludselig bliver til pigespejderværdier og modige livskompetencer, der sætter verden i bevægelse.  

Så kom og vær med til at skabe pigespejderhistorie(r)! 

Deltagerantal: min. 8 og maks. 30

Hvordan lukker vi cirklen?

Ved Nadia Gullestrup Christensen, Sofie Petersen og Adam Holst Hoffbeck, Ungeklimarådet

På verdensplan bruger vi langt flere naturressourcer end det er bæredygtigt og vi er bestemt ikke best-in-class i Danmark. Ifølge Global Footprint Network skulle vi bruge 4,3 jordkloder, hvis alle på jorden levede som i Danmark. Men hvordan går vi fra globale problemer til lokale løsninger?

Kom og lær, hvordan cirkulær økonomi kan være en løsning på ressourceproblemer. Forhold dig til globale og lokale problemer i en dilemmaleg, og vær med til at brainstorme på, hvordan en ændret adfærd kan være med til at lukke cirklen og skabe en cirkulær økonomi. 

Deltagerantal: min. 4 og maks. 60

Spejd med pigerne: Skab god kontakt til SFO’en og få flere piger med i fællesskabet

Ved Susan Holm Walentin, Birgitte Burgwald og Tenna Libak

I et helt nyt projekt samarbejder De grønne pigespejdere med pædagoger, SFO’er og Center for Børn og Natur om at udvikle og teste aktiviteter og metoder, der skal motivere endnu flere piger til at komme ud i naturen sammen med os. Vi kalder det Spejd med pigerne. 

På Spejd med pigernes boble, deler vi vores erfaringer og de allerførste forskningsresultater fra efterårets aktivitetsforløb i tre udvalgte SFO’er. Boblen er et tilbud til de grupper, der ønsker viden om og inspiration til selv at række ud i verden og bygge bro til en SFO og samtidig få tips og tricks til, hvad det egentlig er, der motiverer pigerne til at være mere aktive ude. Kom alene eller sammen med din gruppe og kom hjem med nye ideer og værktøjer.

Deltagerantal: min. 5 og maks. 30 

Lær at bruge den nye designguide

Ved Emilie Tranholm Larsen

De grønne pigespejdere får opdateret vores visuelle identitet. Der er nye farver og former inspireret af vores mærker og trekløveret. Med det nye look følger også mulighed for selv at lave billeder til sociale medier og invitationer mm. på den brugervenlige platform Canva. Kom med og lær vores nye designguide at kende. Du lærer også hvordan du nemt laver dine egne flotte invitationer, plakater og andre designs i Canva.

I boblen lærer du at bruge det online designværktøj, Canva, og du lærer, hvorfor og hvordan det skaber værdi for en forening som De grønne pigespejdere, at alle lokale grupper og nationalt bruger det samme design.

Deltagerantal: min. 5 og maks. 30

Escape Room – kan I nå ud inden tiden er gået?

Ved Rikke Nielsen og Anita Hansen

I vores Escape Room bliver jeres spejderfærdigheder testet, når koden til rummet skal findes. I skal arbejde sammen, tænke kreativt, logisk og arbejde hurtigt. I får med garanti udfordret både samarbejdsevner og kommunikation for når uret tikker og tæller ned fra 60 minutter er det svært ikke at lade sig stresse bare en smule.

Deltag sammen med nogen du kender eller kom alene, så finder vi en gruppe til dig.  Måske får du øjnene op for nogle kompetencer, du ikke vidste du havde – eller opdager noget, du gerne vil lære mere om.

Deltagerantal: min. 10 og maks. 30

Hvordan er et grønt korps fyldt med kvinder bæredygtigt?

Ved Tina Carøe og Christina Ingerslev 

Hvordan er pigespejderne relevante i fremtiden og bevarer samtidig vores identitet som naturmennesker i grøn beklædning med Olave og Robert Baden-Powell som vores ophav? 

Det dykker vi ned i sammen på denne boble.  

Vi skal sammen tænke os om, smage på ”den store historie”, sætte ord på hvad vi selv har fået med os og kigge ind i den store krystalkugle. 

Boblen er relevant for alle der gerne vil kunne sætte ord på hvem vi er og hvad vi tilbyder piger i Danmark. 

Du lærer hvordan vi bruger strategi til at nærme os målsætningen for De grønne pigespejdere.

Deltagerantal: min. 10 og maks. 30

Kom videre med Spilopspejd

Ved Sarah Parsaei

Uanset om I bare overvejer at starte en spilopenhed i jeres gruppe eller om I allerede har taget de første skridt, er denne boble for dig. På boblen får du konkrete eksempler på aktiviteter, du kan lave med spilopperne og deres forældre. Lige til at tage med hjem og lave i din egen spilopenhed. Derudover bliver der også plads til erfaringsudveksling og tid til at stille spørgsmål til andre grupper, der har startet en spilopenhed.

 Deltagerantal: min. 10 og maks. 30

FN’s Verdensmål i børnehøjde

Ved Cecilie Christensen og Margrethe Grønvold Friis

Synes du også at 17 mål, 169 delmål og 232 indikatorer virker uoverskueligt? Og ikke mindst tanken om at skulle videreformidle det til 13 smuttere en mandag aften? Så er denne boble perfekt for dig! Vi vil først og fremmest gøre Verdensmålene mere håndgribelige for dig selv, og dernæst give dig redskaber til at kunne videreformidle dem til dine piger. Du vil blive præsenteret for aktivitetsmateriale, der allerede er lavet, men du vil også få mulighed for skabe dit eget, så du kan tage noget skræddersyet med hjem til dine spejdere – uanset alder.

Deltagerantal: min. 10  og og maks. 40

Natur og biodiversitets oplevelser i en spejderkontekst

Ved Mia Rafn Hansen – Naturvejleder ved Friluftsformidler.dk

– En vej til nytænkende spejdermøder, der kan inspirere til nye metoder i arbejdet med bæredygtighed og natur.

Hvad kan spejdere gøre for biodiversitet og natur? Hvad har det med spejdermøder at gøre?   Hvordan gør jeg biodiversitet og natur til en sjov aktivitet eller et forløb med spejderne?

I denne boble vil du blive præsenteret for forskellige konkrete forslag til, hvordan du hjemme i spejdergruppen arbejder med biodiversitet og klimakrisen lokalt. Alt imens mens du selv får en god naturoplevelse og masser af frisk luft. Du får også redskaber til at finde understøttende materiale til at arbejde med emnet natur, bæredygtighed og biodiversitet til spejdermøder.

Boblen vil tage afsæt i spejderlæringsmålene, læringstrappen og spejdermetoden og kan tilpasses alle aldersgrupper.

Der vil altså være en blanding af ideer og små praktiske øvelser du kan tage med hjem og bruge med det samme.

At færdes i naturen, lære om den og mærke den, er grundlag for at forstå, hvorfor vi skal passe på den og verden.

Deltagerantal: min. 10 og maks. 30

Trivsel og tryghed hos De grønne pigespejdere

Ved Anne Katrine Steffensen

På denne boble introduceres deltagerne til korpsets nye samværspolitik og vi lærer om, hvordan vi i grupperne kan sikre at alle medlemmer oplever både tryghed og trivsel, samt hvad grupperne fremover bliver forpligtet til.

Deltagerantal: min. 2 og maks. 50

PigespejderFokus – vi gør, hvad vi siger. Kom godt i gang med den nye strategiske indsats

Ved Johanne Burgwald Jarsskov

Hvad vil det egentlig sige at være grøn pigespejder? Hvad laver man til spejder? Hvad lærer man? Er det mon noget for mig?

De grønne pigespejdere er mange ting – udfordringsmærker, Ungleder, Nyborg Strand Kursus, GIRLS ACT, Medlemskampagne og meget mere. Med det nye koncept PigespejderFokus sætter vi en fælles tematisk retning på tværs af korpsets indsatser, der taler ind i aktuelle samfundsudfordringer og gør det nemt at fortælle nye medlemmer, hvad det vil sige at være pigespejder.

I perioden 2022-2023 sætter De grønne pigespejdere Fokus på, at alt for få piger og kvinder interesserer sig for teknologi og vælger en retning inden for de teknologiske fag. Vi udgiver et nyt aktivitetsmateriale, FokusMærker, hvor alle aldersgrupper stifter bekendtskab med programmering og teknologi. Medlemskampagnen 2022 får samme tema, og snart kommer der endnu flere indsatser under PigespejderFokus.

På denne boble bliver du fortrolig med PigespejderFokus og stifter bekendtskab med det nye aktivitetsmateriale samtidig med, at du får inspiration til at udbrede konceptet hjemme i gruppen. Og hvem ved, måske er du snart teknologi eksperten, der kan inspirere flere piger til at forfølge en karriere inden for teknologi.

Deltagerantal: min. 5 og maks. 30

 

Få hjælp til at give gruppens hjemmeside en opdatering

Ved Monica Hald Ingerslev

Gruppens hjemmeside er en vigtig del af førstehåndsindtrykket for potentielle medlemmer og frivillige.

Sammen med gruppens øvrige kommunikations- og reklameplatforme skal hjemmesiden vise, hvorfor netop jeres pigefællesskab er byens stærkeste.

I boblen er der fokus på at få de rigtige billeder og tekster ind på hjemmesiden, så gruppen fremstår levende og attraktiv – uden at hjemmesiden skal opdateres hele tiden.

Vælg boblen i første periode, hvis du er ny gruppehjemmesideredaktør eller du aldrig rigtig er kommet igang og har brug for en gennemgang af de forskellige funktioner og muligheder.

Vælg boblen i anden periode, hvis du har erfaring med at redigere hjemmesiden og gerne vil blive skarpere på hvordan gruppehjemmesiden kan styrke fortællingen om jeres gruppe.

Medbring egen pc (ikke mobil/tablet) samt de bedste billeder af gruppens arbejde.

Deltagerantal: min. 1 og maks. 20