Deltager til Ung i Norden

Opgave

Ung i Norden er et arrangement for unge spejdere i Norden, og netop nu søger vi en deltager fra De grønne pigespejdere. Det overordnede formål med weekenden er at bringe unge spejdere sammen, lære hinanden at kende og erfaringsudveksle. Hvert år er der et nyt tema for Ung i Norden, og denne gang er det fred, der er omdrejningspunktet for programmet.

Målgruppen er spejdere mellem 16 til 22 år (begge inklusiv), og De grønne pigespejdere må sende én repræsentant. Hvert af de øvrige danske spejderkorps vil ligeledes sende én deltager, og dertil vil der være deltagere fra Norge, Sverige, Finland, Island og Færøerne.

Deltagerprisen er 200 euros, men værterne håber på, at de får fondsmidler til at sætte deltagerprisen ned. Dette er dog ikke bekræftet endnu. Dertil kommer udgifterne til rejsen til og fra Helsinki. Både deltagerprisen og transporten dækkes af egenbetaling. Deltagerbetalingen dækker kost, logi og program hele weekenden.

Lyder det som noget for dig, skal du sende en ansøgning med lidt om dig, dine erfaringer i spejdersammenhæng og din motivation for at deltage.

Varighed

Arrangementet varer fra 11. til 13. oktober 2024, men det kan blive nødvendigt med en rejsedag dertil.

Antal personer vi søger

1

Hvad forventer vi af dig

Vi forventer, at du som deltager har mod på at møde en masse nye venner, lære om fred og samtidig bruge din stemme til at advokere for det. Samtidig skal du være klar på at indgå i dialoger omkring fred på flere forskellige niveauer fx på et globalt niveau og helt ned til vores lokale spejdergrupper. Du behøver dog ikke vide noget om fred på forhånd. Det er vigtigt, at du har et godt niveau af engelsk og føler dig tryg i udelukkende at kommunikere på engelsk i løbet af weekenden.

Kompetencer du får

På weekenden kommer du til at lære en masse om fred, og hvordan du kan gøre en forskel på området. Du vil dertil stifte bekendtskab med det internationale spejderfællesskab med fokus på de nordiske lande og vores medlemskab af WAGGGS (World Association of Girl Guides and Girl Scouts) og WOSM (World Organisation of the Scout Movement). Det er samtidig en rigtig god mulighed for at træne sine engelskkompetencer.

Arbejdsform

Kontaktperson

Emma Elgaard Larsen, tlf 27245835

Ansøgningsfrist

20240818