Vægklatreinstruktøruddannelse 2023

28. oktober 2023 - 11. november 2023 18+ 2200.00
  Instruktøruddannelse i sikring på klatrevæg som følger gældende standard fra Dansk Klatreforbund. Den er målrettet frivillige ledere og andre uden forudgående klatreerfaring, der ønsker at lave klatreaktiviteter med børn …

 

Instruktøruddannelse i sikring på klatrevæg som følger gældende standard fra Dansk Klatreforbund. Den er målrettet frivillige ledere og andre uden forudgående klatreerfaring, der ønsker at lave klatreaktiviteter med børn og unge. Kurset afvikles over to lørdage, og gør den uddannede leder i stand til, forsvarligt, at gennemføre toprebsklatring med spejdere på klatrevægge med fast topanker. Under kurset undervises man i toprebssikring og sikkerhed, klatre- og bevægelsesteknik, udstyrskendskab, samt hvordan gruppens klatreudstyr vedligeholdes.

Uddannelsen afsluttes med en eksamen. Ved bestået eksamen modtager kursisten et instruktørbevis fra Fjeldgruppen.

 

For mere information om Instruktør 1 Uddannelsen.
Læs Dansk Klatreforbunds Kursusstandard:
Instruktør 1 | danskklatreforbund

 

Antal pladser:
Min. 10 pladser

Max. 24 pladser

 

Foreløbig program:

1. lørdag

  • Sikkerhed ved bouldering
  • Toprebssikring
  • Udstyrskendskab
  • Klatre- og bevægelsesteknik
  • Gennemgang af eksamen

2. lørdag

  • Opfølgning på øvelserne fra 1. Gang
  • Bouldering
  • Klatrelege
  • Træning og repetition
  • Eksamen

 
Forhåndskrav:
Du skal være fyldt 18 år. Klatreerfaring er ikke nødvendig, men en fordel. Det er et krav at du træner hjemme, mellem de to kursusdage. –Det er ikke muligt at opnå de nødvendige kompetencer, ved kun at komme på kursusdagene.
Kurset afsluttes med en eksamen i det underviste stof, som vurderes bestået/ikke bestået. Det kan være en fordel, allerede nu, at kontakte en lokal klatreklub, og hører om muligheden for at benytte deres faciliteter.

Praktiske oplysninger:
Sidste frist for tilmelding:
den 23. september 2023
 
Kursusperiode: 

28. oktober og 11. november

Sted:

Forventeligt Aalborg

Pris: 

2.200 kr.

 

Kontakt:
Spørgsmål angående tilmeldingen (f.eks. om der er venteliste) henvendes til Spejdernes Administrationsfællesskab på kursus@korpskontoret.dk

Spørgsmål angående kurset eller indhold sendes til kursuslederen på klatring_vest@fjeldgruppen.dk

Betaling:
Fjeldgruppens kurser kan ikke betales via Medlemsservice og foregår derfor ikke automatisk.
Betaling for kurset skal ske til Fjeldgruppens konto: Reg.nr.: 5361 og kontonr.: 0246983. Husk at notere dit navn og kursus i bemærkningsfeltet. Hvis du ikke selv skal betale, bedes du sende mailen videre til din kasserer. Din tilmelding er først endelig registreret, når betaling er modtaget. Har du spørgsmål vedr. betalingen, bedes du kontakte Fjeldgruppens kasserer, Berit Schultz, på kasserer@fjeldgruppen.dk.

Pris: 2200.00 kr

TILMELD DIG HER