Vær med til årets affaldsindsamling

04.03.2020

Havene flyder med plastik, dyr findes døde med plastik i mavesækken og hvis du går en tur i skoven, kan du næsten være sikker på at støde på et stykke affald. Pigespejdere er altid klar på at handle på aktuelle samfundsmæssige udfordringer, og nu har I mulighed for at tage godt fat i plastikproblemet og samle skrald med Affaldsindsamlingen i uge 17.

 

Af Nicoline Viola Hoeg

 

Synes du også, det er trist, når man støder på et stykke plastik i en ellers smuk og fredelig skov? Så vær med til at samle skrald til årets affaldsindsamling – det er helt gratis. I 2019 fjernede Affaldsindsamlingen med hjælp fra 146.000 seje børn 156.000 kg skrald fra den danske natur. Der er altså god mulighed for at melde spejdergruppen eller -enheden til og samtidig have en god samtale med jeres spejdere om naturen og vores håndtering af vores affald.

Affaldsindsamlingen tæller kilo affald og dåser som altid, men i år vil de også tælle antal stykker plastik, der bliver fundet. Hvor mange stykker kan jeres gruppe eller enhed finde?

 

Sådan gør du:

  • Affaldsindsamlingen løber i år fra den 20. til den 24. april i uge 17.
  • Det er gratis at deltage
  • Til foråret sender Affaldsinsamlingen en deltagerpakke med inspirationsmateriale og indsamlingssække til alle tilmeldte.
  • Tilmeld jer på affaldsindsamlingen.dk
  • Hvis I har spørgsmål, kan I skrive til Eva Krohn på affald@dn.dk