Bording gruppe skal til Færøerne – og du kan følge med

26.04.2023

Til juni pakker pigespejderne fra Bording gruppe de store rygsække og hopper på flyveren mod nord. Turen går mod Færøerne, hvor de både skal opleve den vilde natur og øernes historiske seværdigheder. Vi sørger for, du kan følge med …

Med alt planlagt var Bording gruppe klar til at rejse til Færøerne i 2019, lige indtil verdenen lukkede ned og Corona sneg sig ind på os alle. Over flere omgange har gruppen derfor været nødsaget til at aflyse turen, men endelig er det lykkes, og til sommer skal Bording til Færøerne.

Gruppen bliver endda sendt afsted med lidt ekstra medvind, da de har modtaget et tilskud på 5000 kroner af Fonnesbæk-klubben. Pengene stammer fra årets julemærkesalg. Det betyder, at det har været muligt at sætte brugerbetalingen for turen en del ned.

Pigespejderne bestemmer

Lederne i Bording gruppe har givet de større pigespejdere lov til at træffe den endelige beslutning om, hvor destinationen skulle gå hen. Spejdercentret Our Chalet blev foreslået af lederne, men pigerne ville noget helt andet – de ville til Færøerne.

– En af vores ledere, har været spejder på Færøerne, så hun kendte pigespejdergruppen deroppe i forvejen. Hun har også haft dem med på Spejdernes Lejr tilbage i 2012, så hun kender den spejdergruppe godt. Pigerne syntes det lød sjovt og rigtig spændende, så derfor valgte de, at vi skulle til Færøerne, fortæller Bordings gruppeassistent, Maria Morel.

Med stor begejstring for den beslutning hopper en god flok på flyveren til Færøerne i uge 27. De mindste tager en forælder med i hånden, mens de lidt ældre skal opleve at være på gruppelejr på egen hånd.

– Vi tager omkring 50 afsted, hvor en del af dem er forældre eller voksne, fordi vi har lagt et krav om at dem, som gik i 3. og 4. klasse, at de skulle have en forælder med, og hvis man var ældre, måtte man gerne tage af sted uden, fortæller Maria Morel.

 

Fjeld og sejlture

Bording gruppe håber på at opleve den vilde natur på Færøerne, og ikke mindst være sammen og få nogle gode oplevelser sammen som gruppe.

– Vi skal ud og vandre nogle ture i fjeldene og besøge det historiske Kirkjubøur. Desuden vil vi gerne ud og sejle en tur, så vi kan se Færøerne fra vandet, og så skal vi selvfølgelig opleve Thorshavn. Vi håber at der bliver mulighed for at lave en fælles aften, hvor vi laver noget mad sammen med den færøske pigespejdergruppe, men det er ikke helt på plads endnu, fortæller Maria Morel.

 

Hvis du – ligesom os – er spændt på Bordings gruppelejr på Færøerne, kan du følge med på pigespejdernes Instagram i uge 27, hvor gruppen holder takeover hele ugen.