De grønne pigespejdere sælger deres andel i Spejdercenter Holmen

07.02.2022

Korpsets andel i Spejdercenter Holmen sælges. De økonomiske midler skal reinvesteres med fokus på den langsigtede udvikling, så De grønne pigespejdere bliver ved med at udvikle Danmarks stærkeste fællesskab alene for piger.

De grønne pigespejdere sælger deres andel af Spejdercenter Holmen til Det Danske Spejderkorps.

Det gør vi for at frigive ressourcer til at fortsætte den positive udvikling af korpset gennem indsatser og tiltag til gavn for medlemmerne.

Formand Pia Risør Bjerre udtaler om salget:

”Vi er inde i en god gænge med medlemsvækst og en række strategiske indsatser og projekter, som gavner medlemmerne. Det kalder på en fokuseret anvendelse af vores ressourcer, som er bedre givet ud end ved at bedrive ejendomsudvikling. Vi sælger på et tidspunkt, hvor markedet for denne type ejendomme er godt.”

Hvad betyder salget for De grønne pigespejdere?

Det Danske Spejderkorps fortsætter driften og udviklingen af Spejdercenter Holmen, og De grønne pigespejdere vedbliver at bo på adressen og bruge de mange, gode faciliteter, som Spejdercenteret rummer. Det er således i fuld enighed, at salget finder sted og det gode samarbejde mellem de to korps fortsætter uændret.

Med salget sikrer De grønne pigespejdere den bedst mulige anvendelse af de tilgængelige ressourcer.

Næstformand Tina Carøe uddyber:

”Vi ønsker med salget af komme sikkert i mål med den udvikling af korpset, som de seneste år har dannet grobund for partnerskaber, medlemsvækst og et stærkere fællesskab for piger.”

Hvorfor sælge nu?

Spejdercenter Holmens potentiale for at skabe fællesskaber og tidssvarende aktiviteter for brugere af Spejdercenteret, er i dets nuværende stand ikke fuldt udnyttet.

Det kræver en større investering at kunne drive og udvikle et attraktivt tilbud på adressen. En investering, som De grønne pigespejdere i stedet ønsker at målrette tiltag, som først og fremmest gavner spejderarbejdet hos De grønne pigespejdere.

Prisen er aftalt på baggrund af to uafhængige ejendomsvurderinger foretaget af Colliers og  Red, som lå tæt på hinanden.

Prisen er derfor i enighed aftalt til 12,125 millioner kroner svarende til, at De grønne pigespejdere ejer 25 procent af Spejdercenter Holmen.

De frigivne ressourcer og økonomiske midler skal reinvesteres med fokus på den langsigtede udvikling af korpset, så vi vedbliver at udvikle Danmarks stærkeste fællesskab alene for piger.

Hvis du vil vide mere

Det er rettidig omhu og grundige overvejelser, som ligger til grund for salget og for at gennemføre salget netop nu.

Hvis du er interesseret i at høre mere, kan du deltage i et af de informationsmøder, som Hovedbestyrelsen afholder om salget og den forudgående proces.

De to møder finder sted henholdsvis torsdag den 10. februar og tirsdag den 15. februar begge dage kl. 19:30-20:30.

I melder jer til her: