De grønne pigespejdere flyver højt og er på vej med nyt aktivitetsmateriale

01.04.2022

Pigespejdere skal lære alle Danmarks 400 fuglearter at kende.

Friluftsliv, natur og højt til himlen har altid dannet rammen om vores aktiviteter hos De grønne pigespejdere, og vi er altid klar til at gå nye veje.

Vi udforsker naturvidenskaben med SciencePirater og PigespejderTech, men vi skal ikke glemme vores tilhørsforhold til dyr og planter – og spejderlovens bud om at værne om naturen.

Fremover vil vi nemlig kigge op i himlen og ud i naturen igen med et nyt aktivitetsmateriale! Vi skal ud til søer, enge og fugletårne i hele Danmark og blive klogere på de omkring 400 forskellige fugle, der findes i Danmark. Lige fra den lillebitte isfugl til den majestætiske trane.

Gruppe er allerede i gang

I Fuglebjerg gruppe på Sjælland har de allerede taget forskud på de spændende aktiviteter, og grønsmutterne Lærke, Mejse og Vibe glæder sig og er stolte over at være med til at udvikle et nyt aktivitetsmateriale til glæde for alle Danmarks grønsmutter.

“Pigerne og jeg glæder os bare SÅ meget! Vi er vilde med alle de skønne fugle, der er i vores land og især her ude på landet hos os. Vi bor endda på Falkevej,” siger flokleder i Fuglebjerg, Rikke ”Pip” Hansen, begejstret.

De har blandt andet lavet fuglekasser, øvet sig på at genkende fuglene fra hinanden og testet hvilke kikkerter, der egner sig bedst til grønsmuttespotning.

“Det bliver så godt! Vi skal blandt andet spotte natugler, pludrehøns, grønspætter og måske endda en gammel hejre,” siger Rikke.

Materialet og – naturligvis – et tilhørende fuglemærke bliver tilgængeligt d. 1. april næste år.

På bagkant: Tusinde tak til Lise Neidel fra redaktionen og Fuglebjerg Gruppe for deres kreative og gennemførte Aprilsnar.