De grønne pigespejdere var med til Kvinderådets generalforsamling

06.04.2022
Stort tillykke til Yildiz Akdogan, der på generalforsamlingen blev valgt til ny forkvinde. Foto: Kvinderådet

De grønne pigespejdere havde to delegerede med på Kvinderådets generalforsamling den 28. marts. Her blev blandt andet valgt ny forkvinde og diskuteret ligestilling fra forskellige perspektiver.

Da Kvinderådet afholdt generalforsamling, var De grønne pigespejdere selvfølgelig med. Kvinderådet består nemlig af 48 medlemsorganisationer, heraf blandt andre De grønne pigespejdere. Som delegerede deltog Lea Oline Kaic Kragh, fra Region Øresund, og Mathilde Kirstine Bendix Hansen, fra Fuglebjerg Gruppe.

For Lea, der kom med på et afbud, var det en stor og anderledes oplevelse at være med til generalforsamlingen 28. marts.

”Det var spændende at være med. Jeg fik et indblik i andre sider af pigespejderlivet. Det er ikke kun det her med at være ude i naturen, tænde bål og lave friluftsliv. Vi går også op i kvinders rettigheder og kvinders plads i samfundet. Det vidste jeg selvfølgelig godt, men det blev mere konkret, da jeg sad sammen med en masse andre indflydelsesrige organisationer,” siger hun.

Stor oplevelse at deltage

På generalforsamlingen skulle der vælges forkvinde og næstforkvinder. Det blev Yildiz Akdogan, nuværende medlem af Københavns Borgerrepræsentation og tidligere medlem af Folketinget, der nu skal stå i spidsen for rådet.

Ud over valget og det formelle, som gennemgang af regnskab, budget og kontingent, var der også tid til en række oplæg og en workshop. Særligt et gjorde indtryk på Lea:

”En person fra Søstre mod vold og kontrol holdt en meget rørende tale om kvinder med indvandrerbaggrund. Hun fortalte, hvordan hun bliver generet, fordi hun kæmper for deres rettigheder. Vi hører i dag tit kun om mangel på kvinder på direktørgangene. Nogen kvinder kæmper kampen, andre gjorde i 60’erne.”

For Lea var det en stor oplevelse at være med på generalforsamlingen.

”Som spejderleder har jeg været vandt til at arbejde med ligestilling i forhold til at skulle lære børnene om det. Her fik jeg andre perspektiver.”