“Det tiltaler mig meget at kunne give pigerne et frirum”

03.06.2019

Pigespejderne fyldte sendefladen, da fejringen af vores 100 års jubilæum fandt sted. Både hos GO’Morgen Danmark og TV Avisen fik grønne pigespejdere skærmtid og vakte interesse. Særligt en kvinde, der fulgte med i TV Avisens indslag, blev inspireret ud over det sædvanlige.

Lørdag den 4. maj 18:30 var de grønne pigespejder uniformer at spotte i TV Avisen. Et indslag ude fra havnen på jubilæumsdagen viste pigespejdere i gang med hygge og madlavning i fællesskab. Pigerne satte ord på, hvorfor det er fedt at være grøn pigespejder, og næstformand Tina Carøe Rosenkilde satte ord på pigespejdernes vision: “Vi vil udvikle modige piger og kvinder. Vi giver dem livsduelighed og mod på at hoppe ud i livet”.

 

TV indslag var det sidste skub

Hjemme i sin stue sad Kirsten Pedersen og fulgte med i indslaget. Hun havde længe tænkt på, at hun gerne ville være en del af De grønne pigespejdere igen, men indslaget var det, der gav hende det sidste skub.

“Pigerne i indslaget var så søde og velformuleret, og næstformanden var god til at sætte ord på, hvordan og hvorfor man er pigespejder. Jeg havde længe tænkt, at jeg skulle kontakte De grønne pigespejdere, fordi jeg gerne ville være leder. Indslaget i TV Avisen var det, der gav mig det sidste skub”, siger Kirsten Pedersen.

Det var særligt pigespejdernes vision og mål, der fik Kirsten til at gribe knoglen og tage kontakt til den lokale spejdergruppe Christiansbjerg. “Det tiltaler mig meget at kunne give pigerne et frirum. Som leder kan man få lov til at støtte dem i at være piger og lære dem en masse, de kan bruge videre i livet”, siger Kirsten.

Pigespejder som ung

Grunden til, at det skulle være De grønne pigespejder, Kirsten ville være leder hos skyldes hendes barndom. Hendes mor var pigespejder, og Kirsten fik derfor lov til at selv at starte hos De grønne pigespejdere som 6-årig.

Hun var spejder indtil, hun blev 14 år. I dag er hun 64 år og har en stor lyst til at vende tilbage til  pigespejderne. “Jeg har så gode minder fra min egen tid som spejder, og det har været med til at give mig lyst til at være leder nu”, siger hun.

Selvom pigespejderne stadig holder fast i mange traditioner, var der dog en ting, der for Kirsten var overraskende. “Pigerne i TV indslaget skulle lave ristaffel over bål. Det var der ikke noget af dengang, jeg var spejder”, griner hun.

Ingen tvivl om, at jeg hører til pigespejderne

Efter indslaget om jubilæumsfesten har Kirsten taget kontakt til Christiansbjerg. Her består spejdergruppen af piger fra De grønne pigespejdere og drenge fra KFUM. Piger og drenge er derfor fælles om de fleste aktiviteter, og Kirsten er knyttet til særligt juniordrengene.

Selvom hun er knyttet til en gruppe, hvor der også er drenge, er hun ikke i tvivl om, at det er hos pigespejderne, hun hører til. “Jeg skal være leder for juniordrenge, men der er ingen tvivl om, at jeg stadig er pigespejder”, siger Kirsten.

 

Glæder sig til frisk luft og lejrbål

Indtil nu har Kirsten været på et enkelt møde, men hun glæder sig til at komme ordentlig igang. “Jeg glæder mig til det hele! At omgås en masse dejlige børn og give dem et frirum. Og så elsker jeg at være ude, så alt med bål og spejderlejr er lige mig!”.

Hun er heller ikke i tvivl om, at hendes engagement og lyst kan bidrage til noget godt i spejdergruppen: “Som leder vil jeg bidrage til fællesskabet og sikre mig, at der er plads til alle. Jeg har mange gode minder og historier fra min egen tid som spejder, som har betyder meget for mig. Så det glæder jeg mig til at være med til at give til spejderne i gruppen nu. Jeg kan slet ikke vente med at komme igang”, slutter Kirsten af.

Fik du ikke set TV Avisens indslag fra jubilæumsdagen? Udsendelsen fra den 4. maj 18:30 kan ses lige her.