Er I klar til tænkedag?

11.02.2020

Den 22. februar er det international tænkedag, og i den forbindelse har WAGGGS udarbejdet nogle lege og øvelser, der er lige til at printe ud og prøve af i gruppen.

 

Af Nicoline Viola Hoeg

 

Hvert år sætter pigespejdere verden rundt en dag af til at tænke på hinanden i dét WAGGGS beskriver som en international venskabsdag blandt alle klodens 10 millioner pigespejdere. Den 22. februar er det nemlig international tænkedag, og siden 1926 har dagen eksisteret for at pigespejdere kan udtrykke taknemmelighed over for hinanden.

Når man har en hel dag til at tænke på, hvordan andre piger på kloden har det, kan man ikke undgå de, der også har det svært. Derfor har WAGGGS udviklet materiale, hvor I kan finde gode øvelser og lege til at åbne op for samtalen om andre pigers liv kloden over. Materialet er på engelsk, men skulle gerne være til at gå i gang med alligevel. Tænkedagen foregår inde for tre temaer: Lederskab, fredsopbyggelse og mangfoldighed, rimelighed og inklusion, og legene bevæger sig også inde for samme emner. Find materialet HER.

På sidste års tænkedag modtog WAGGGS donationer, der gjorde, at pigespejderne i Malaysia kunne sætte gang i en succesfuld kampagne for at sætte en stopper for børneægteskaber under hashtagget #NoBridesUnder18, og i Sudan fik pigespejdere og deres ledere undervisning i lederskabsmodeller i workshoppen ”Leading For Her World”.

Så kun fantasien sætter grænser for, hvordan man kan fejre tænkedagen, så nu er det bare at gå i tænkeboksen og skabe et fedt program for pigerne i gruppen.