Fotoserie: Kom med på Ungleder i storbyen

27.10.2023
Jenny, bagerst i midten.

I efterårsferien løb Ungleder 1 og 2 af stablen. Temaet for kurserne var ”fællesskab og storby”, og dagene bød både på hike, storbyløb og kodning. Få højdepunkterne, og smag på den unikke unglederstemning, her.

På efterårsferiens første lørdag samledes pigespejdere fra hele landet til Ungleder 1 og 2, som skulle foregå i landets næststørste by, Aarhus.

Ungleder er De grønne pigespejderes lederkurser. Kurserne har ledelse i fokus, og deltagerne lærer at planlægge aktiviteter og spejdermøder, ligesom de afprøver lejrliv og danner venskaber på tværs af regioner og grupper.

Jenny er 14 år og var en af deltagerne på Ungleder 2. Hun har været pigespejder i syv år, og så er hun – sammen med to pigespejderveninder – smutteleder i Jonstrup gruppe. Det var Jennys tredje Unglederkursus, og hun var meget begejstret for dette års tema, Fællesskab og storby.

– Det var fedt, at vi ikke bare var på en græsplæne eller et andet grønt område, men at vi brugte naturen og byen i samspil med hinanden, siger hun.

Oplev Ungleder

Under kurserne holdt Ungleder-staben takeover på pigespejdernes Instagram. Hvis du ikke fik det med, har vi samlet nogle af de mange højdepunkter her.

Her ankommer pigespejdere fra hele landet i Aarhus til et storslået Ungleder 1 og 2.
De ankom alle til banegården klokken 12. Her blev de delt ind i deres patruljer, som var opkaldt efter musikere, selvfølgelig fra Aarhus alle sammen – både Medina og Tobias Rahim var på listen. Herefter blev de sendt afsted på hike mod hytten.
På hiken mod hytten stødte deltagerne på en masse spændende poster. De var blandt andet ude og kramme træer, de skulle quizze om at holde sig varme, og så mødte de dronning Ingrid. De var også forbi Reuse Aarhus for at finde sig en maskot til hver patrulje, og det kom der en masse spændende fund ud af.
På kursets andendag lærte Ungleder 1 en masse om lejrliv, bål og rafter. De prøvede kræfter med nogle af de helt klassiske spejderaktiviteter, som er gode at kunne, når man skal være patruljeleder.
Imens lærte Ungleder 2 om ledelse på ægte spejdermanér. Her skulle de selvfølgelig klemme seks mennesker ind i et lille-bitte børnetelt. Eftermiddagen brugte de på at lære om planlægning, hvorefter de gik i gang med at planlægge et spejdermøde med sjove og anderledes aktiviteter, de skulle holde for Ungleder 1 den efterfølgende dag.
– Da vi havde planlagt mødet, havde de yngre lavet aftensmad til os. Det var megafedt, og det fungerede så godt, at de gjorde noget for os, og vi gjorde noget for dem, siger Jenny.
Power, programmering og pigefællesskab! En del af programmet for Ungleder 1 og 2 var selvfølgelig også PigespejderTech. Deltagerne fik fint besøg i form af Copenhagen Data, som havde planlagt en superfed og udfordrende aktivitet.
Deltagerne skulle lære at kode den korteste rute fra post til post i et orienteringsløb.
– Det var ret svært, men det var superfedt at prøve, fortæller Jenny (tv.)
På kursets sidste fulde dag var pigerne på løb rundt i byen. Her løste de koder og lærte om rollemodeller. Her er der aftensmad på Café Folkestedet.
Storbyløbet bød også på et besøg på museet KØN.
Efter aftensmaden var det tid til aftensgudstjeneste i Vor Frue Kirke. Her var deltagerne også nede og se kryptkirken. Om aftenen var der arrangeret natløb rundt i Aarhus, hvor pigerne skulle finde ud af, om de var mest viking eller Jesus.
Ungleder 1 og 2 takkede af og sendte pigespejderne hjem med rygsække propfyldte af gode oplevelser og indtryk. Hvad var det bedste ved at være afsted? Når man spørger Jenny, kommer svaret prompte:
– Alle de nye venskaber, du får. Det er så fedt, at næste gang, vi skal på Spejdernes lejr eller er ude til et eller andet, så har vi ikke kun vores egen lille gruppe, men en masse venner fra hele landet.