Glæd dig til SciencePiraternes camps

15.05.2021
Fotograf: Jeppe Carlsen

De næste måneder kan du og dine spejdere deltage i naturvidenskabelige camps, som giver jer lyst til at kaste jer ud i naturvidenskab.

Af Margrethe Løkkegaard, kommunikationsansvarlig i SciencePirater

En slatten ballon på en flaske puster sig op ved hjælp af CO2. Det er et fint lille forsøg, som en gruppe frivillige fra SciencePirater prøvede af lørdag den 8. maj 2021, da de skulle udvikle spændende camps for alle spejdere og deres ledere i Danmark. En camp vil tage cirka to timer, og den bliver fyldt med flotte forsøg og muligheder for at prøve forsøg af selv.

Konceptet bliver, at du og din gruppe kan invitere SciencePirater på besøg som en del af en weekend eller en dagsaktivitet med spejdere, og I bliver med garanti klogere på, hvad der sker, når et forsøg udspiller sig. Spejderne får en oplevelse, de sent vil glemme!

“De frivillige er passionerede omkring at planlægge campene og glæder sig til at vise naturvidenskab frem med wow-faktor,” fortæller Kirstine Mose Schade, der er projektleder i SciencePirater.

Campen planlægger også at besøge Ungdomsøen til Åben Ø, hvor du i løbet af de næste måneder kan komme til Åben Ø og prøve sjove naturvidenskabelige forsøg. De frivillige fra SciencePirater vil teste den første version af deres camp med en spejdergruppe i Roskilde.

Når konceptet er færdigudviklet, kan du tage fat i SciencePirater-projektet til dit næste gruppearrangement. Det kan du læse mere om i et kommende nyhedsbrev.

SciencePirater er et Spejderne-projekt, der er støttet af VILLUM FONDEN. Henover sommeren kan du og dine spejdere i alle aldre opleve naturvidenskab i form af mærker, lommebøger, et aktivitetshæfte og en camp. Der kommer også en uddannelse til dig som leder.

Læs mere om SciencePirater på https://spejderne.dk/projekter/sciencepirater/