Grupperne til Ud i naturen er fundet!

31.10.2018

Vi kan næsten ikke få armene ned over, at vi allerede har fundet alle grupperne til projektet Ud i naturen. Grupperne er fordelt over hele landet og glæder sig til at komme i gang med projektet. Særligt til at arbejde med den nye målgruppe, nemlig de 3-6-årige og deres forældre.

Projektet handler om at få flere småbørnsfamilier ud i naturen og skabe gode oplevelser. Samtidig skaber det en mulighed for pigespejdergrupperne for at få erfaring med småbørnsfamilien som ny målgruppe.
Projektet er støttet af Friluftsrådet og strækker sig over 2 år. I foråret 2018 havde vi fem pilotgrupper, der afprøvede ideen, og i foråret 2019 kører det igen med mere end 10 nye grupper.

Grupperne afholder 6 udendørs aktivitetsdage for familier med piger i alderen 3-6 år, og der gøres en indsats for også at få udsatte familier med. I løbet af aktivitetsdagene er der fokus på naturen; hvordan man færdes i den, hvad man kan finde i den, hvilke sjove ting, man kan lave i den og meget mere. Kort sagt inviterer vi familierne med ind i spejderfællesskabet og ud i naturen.

 

Samarbejdspartnere skal findes

Selvom de fleste af grupperne først starter op med aktivitetsdagene til foråret, er der nok at tage fat på allerede nu. Grupperne skal nemlig, med hjælp fra Korpskontoret, finde samarbejdspartnere, som kan hjælpe med at rekruttere – også blandt udsatte familier. På landsplan er der rigtig mange forskellige foreninger, der arbejder med udsatte familier. Vi samarbejder med BROEN Danmark, hvor de findes lokalt, men har også flere andre foreninger i spil.

Samarbejderne begynder langsomt at tage form, og kommunerne kommer også til at spille en rolle i projektet for mange af grupperne. Vi oplever generelt stor opbakning til projektet.

Er du blevet interesseret i projektet eller målgruppen, kan du finde alt materialet fra projektet på: https://pigespejder.dk/aktiviteter/projekter/ud-i-naturen/