Her er de to kvinder, der skal stå i spidsen for landsdelslejre i 2020

25.04.2019

To kvinder, en fra Holstebro og en fra Frederikssund, skal stå i spidsen for landsdelslejre i 2020.

I 2020 samles Spilopper, Spirer og Smutter i både øst og vest, når der igen afholdes landsdelslejr. Første skridt mod de populære lejre er udnævnelsen af de to lejrchefer, der skal holde snor i planlægningsprocessen.

Efter en ansøgningsperiode i starten er året er valget faldet på Bettina Damgaard Pedersen og Henriette Stæcker Jensen.

Bettina Damgaard Pedersen er fra Frederikssund, og for tiden er hun en aktiv del af redaktionen bag både NEKTAR og Spejderi. Bettina laver ikke ugentligt spejderarbejde, men hun kunne mærke en lyst til nye spejderudfordringer.

“Det er helt klart den største og sjoveste spejderudfordring, jeg har givet mig selv. Det er en opgave, hvor jeg tænker, at jeg kan udfolde mig selv på nye måder,” siger Bettina Damgaard Pedersen.

Henriette Stæcker Jensen er flokleder i Holstebro og desuden en erfaren planlægger af netop landsdelslejrene. I både 2005 og 2010 sad Henriette i projektgruppen.

“Det er bare en vildt sjov opgave. Dels fordi de små spejdere er herligt entusiastiske, og dels fordi jeg bare elsker den her slags projekter, hvor jeg skal få et så stort arrangement op at køre,” siger Henriette.

Holdet skal sættes

Begge kvinder glæder sig først og fremmest til at møde hinanden og sammen sætte det hold, der skal lave lejren. Og her er ambitionen, at minimum én af dem, der kommer med i gruppen, aldrig har prøvet at planlægge korpsarrangementer før.

“Det er vigtigt for mig, at alle der har lyst til at lære eller prøve nyt får mulighed for at byde ind på opgaven. Det er sådan vi lærer bedst som pigespejdere – ved at få lov til at prøve,” siger Bettina.

Aktiviteter der henrykker børn og giver ledere noget med hjem

De ny udnævnte lejrchefer har begge visioner for lejrenes aktiviteter. Når Spilopper, Spirer og Smutter mødes i 2020 skal de prøve kræfter med nogle pigespejderaktiviteter, som de aldrig har oplevet før.

“Lejrene er som et eksperimentarium over anderledes aktiviteter. Ikke at jeg har nogle færdigbagte ideer på nuværende tidspunkt, men det skal ikke forhindre os i at have tårnhøje ambitioner på det område,” fortæller Bettina Damgaard Pedersen.

Hun kommer ind på, at også de ledere der deltager på lejren skal have ny inspiration med hjem i rygsækken.

Spilopperne er overraskelsen

Som noget nyt kan den yngste enhed, Spilopspejderne og deres mødre, også komme med på lejren.

“Den ubekendte faktor for 2020-lejrene er jo de helt små Spilopspejdere, der også skal med. Det har vi aldrig prøvet før, så det er en herlig udfordring at tænke i aktiviteter til dem og få alle til at sove i telt,” siger Henriette.

Til gengæld mener Henriette også, at netop landsdelslejrene er en oplagt mulighed for at give deltagerne et skud pigespejderidentitet og sammenhold.

“Kernen i det vi kan som pigespejdere er jo netop, at vi accepterer hinanden som vi er og at vi udnytter hinandens styrker. Det skal vi helt sikkert bruge noget krudt på på lejrene,” siger Henriette.

Med udnævnelsen af de to lejrchefer er det allerførste skridt taget. Nu tager de to kvinder fat og lægger planen for det næste år. Følg med i arbejdet på pigespejdernes kanaler.