Hvad skal vi glæde os til i 2019?

29.11.2018

Iført guldhat og diadem fortalte Ane Thatt og Monica Hald Ingerslev om alt, hvad 100-års jubilæet byder på. Monica og Ane er projektledere for De grønne pigespejderes 100-års jubilæum. Der bliver noget helt nyt, noget vi aldrig har prøvet før, plads til traditionerne, noget for alle aldre, i alle dele af landet. De to projektledere forkæler pigespejderlederen med et veludviklet planlægger-gen. Alle datoer er nemlig på plads, alt info er på hjemmesiden og det hele står i øvrigt i notesbogen, som alle pigespejdere fra 14 år modtager.

Du kan læse alt om jubilæet her.

I det team, der er ansvarlig for vores samarbejder og repræsentationer i Danmark og verden, Samfundsengagement, er der fart på. Allerede i den første weekend i januar 2019 skal vi glæde os til Stjerneskudskursus. Kurset er for de unge spejdere, der skal tegne De grønne pigespejdere i fremtiden. På Stjerneskudskursus får deltagerne et indblik i, alle de muligheder du har som ung grøn pigespejder for at engagere dig i projekter, som måske er lidt udfordrende, men som også giver en usammenlignelig stolthed, når du har klaret det.

Samfundsengagement taler også om Ungdomsøen, der åbner for spejdere til foråret og for alle andre til september. De nævner, Spejderne, som igen skal på Folkemødet med det fælles budskab, at spejder gør børn og unge beredt til livet.

Endelig kommer der lige om lidt et nyt aktivitetsmateriale fra WAGGGS om færden på internettet; Surf Smart, som har teamet oversat. Det materiale er vigtigt fordi, pigespejder ruster pigerne, lærer dem at overkomme udfordringer og hvordan de navigerer i verden. Også den virtuelle.

Youtube i virkeligheden

Trekløveren indtog scenen med en iPhone på størrelse med en mellemstor tropspejder og opførte Trekløveren Live. De to youtubere Zefra og Atlas live-opførte en video, hvor de lærte alle i salen at abonnere på Trekløverens kanal på Youtube, så alle ledere i salen er klar til at vise kanalen til deres tropspejdere derhjemme i gruppen.

2019 kommer til at bugne af ideer til de ugentlige spejdermøder. Der er otte jubilæumsmærker, men derudover venter den store relancering af udfordrings- og engagementsmærkerne. Allerede nu er de første udfordringsmærker at finde på hjemmesiden. Alt basismaterialet, der er de grundlæggende spejderfærdigheder så som knob, besnøring, koder og bål, er også kommet på hjemmesiden og skal for alvor ud og leve i flokken og troppen.

I marts 2019 bliver der afholdt Medlemskampagne. Denne gang med et blik ind i fremtiden, hvor alle de nysgerrige piger, der dukker op, skal være spejder i fremtiden med at bygge robotter og grille insekter over bål.

Gruppe- og regionsudvikling – er også et af de seks teams under Hovedbestyrelsen. De stiller spørgsmål som: Hvad er mangfoldighed? Hvad består den af? Det kommer der et rullende roadshow rundt i landet for at fortælle. Et roadshow skal folde det nyeste mål i strategi 2018-2020 ud og fortælle, hvordan grupper kan arbejde aktivt for at engagere flere forskellige typer i gruppens arbejde.

Derudover vil vi også se et pilotprojekt til grupper mellem 30-50 medlemmer om, hvordan de kan blive endnu større med enkle tiltag.

HR i lyserøde veste

Vi skal hos De grønne pigespejdere glæde os over, at vi har en HR-patrulje, der kan hjælpe i grupper, i teams, i regionale og nationale arbejdsgrupper. De kan hjælpe med at skaffe folk til arrangementer af enhver art. De kan råde om, hvordan man tager bedst imod helt nye ledere og andre frivillige. På Nyborg Strand kursus var de lette at kende med lyserøde veste på. Vil du gerne i kontakt med dem, så skriv til organisationskonsulent Romy Andersen på roa@pigespejder.dk

Og så en servicemeddelelse: Kirstine Knudsen, gruppeleder i Hasle-Møllevang fik det sidste ord: Der er plads på pigespejderkollegiet i Aarhus. Er du ung og lige flyttet til verdens mindste storby – så har du allerede et fællesskab, hvor du kan føle dig hjemme.