“Hvis det stod til mig, var det noget, alle grupper burde overveje”

04.04.2019

I Kalundborg gruppe blev gamle og nye ledere til et samlet team med hjælp fra den frivillige gruppeudvikler Marianne.

En ledergruppe bestående af både nye, erfarne, unge og ældre ledere var det, der gjorde, at Kalundborg gruppe valgte at tage kontakt til en af de frivillige gruppeudviklere.
“Vi var nye og gamle ledere og ønskede alle hjælp til, hvordan vi bedst fik skabt en stærk og samlet ledergruppe”, siger Susan Walentin fra Kalundborg gruppe.

Samarbejdet mellem lederne skulle styrkes, og derfor blev den frivillige gruppeudvikler Marianne kontaktet.

 

Aftaler og afstemning af forventninger var vejen frem

Under forløbet formåede Marianne at hjælpe gruppen, ved særligt at beskæftige sig med de interne aftaler mellem lederne. “Vi fik snakket meget om, hvordan vi bruger vores tid sammen. For det kan være svært at finde tid til at mødes allesammen, når man er så mange voksne”, siger Susan.

Udover snakken om tid var der fokus på at skabe nogle klare aftaler mellem lederne om, hvem der stod for hvilke ansvarsområder.  “Vi fik lavet nogle gode indbyrdes aftaler og en grundig forventningsafstemning”, fortæller Susan. “Det gjorde det lettere for alle at vide, hvad der helt præcis blev forventet af den enkelte.”

 

Et fælles sprog

Mariannes hjælp har betydet meget for ledergruppen i Kalundborg, fortæller Susan. “Vi har fået skabt et fælles sprog, vi alle er en del af. For eksempel når man sender en mail, har vi en bestemt måde at formulere starten på, hvis det er vigtigt, at der bliver handlet på det med det samme. Meget af vores kommunikation flydere lettere nu, hvilket er super dejligt”.

 

Sæt i gang!

Til grupper, der overvejer at tage kontakt til de frivillige gruppeudviklere, men endnu ikke har fået det gjort, er Susans råd simpelt: “Sæt i gang! Jo før jo bedre”, griner hun. “Det er super godt, hvis man ønsker, at gruppen skal vokse og udvikle sig.”

Hun opfordrer også grupper, der ikke umiddelbart står i en bestemt situation, til at tage kontakt til gruppeudviklerne. “En gruppeudvikler kan være med til at spotte, hvilke steder, der i gruppen kan arbejdes og udvikles på. Tit ser man ikke selv, hvor tingene kan forbedres.”

“Hvis det stod til mig, var det noget, alle grupper burde overveje. Det har virkelig været en stor hjælp hos os”, slutter hun af.