Intet er forudbestemt, når trop- og seniorpatruljer skal forme fremtiden

24.01.2022

Rammen er sat, men pigespejdere former dagen, når trop- og seniortropper mødes til foråret.

Hvordan ser jeres drømmefællesskab ud?

Det spørgsmål skal pigespejdere fra hele landet svare på, når de den 2. til 3. april mødes til eventet Fællesskab Former Fremtiden i Odense.

Over to dage skal pigerne åbne deres kreative sind og igennem en masse sjove og refleksive aktiviteter for til sidst at præsentere deres bud på et drømmefællesskab.

Eventets formål er at give piger i alderen 10 til 17 år en sjov og lærerig weekend og samtidig lade dem mærke det store fællesskab og give hinanden og korpset inspiration til fremtidens pigespejder.

En anderledes måde at lave aktiviteter

Bag aktiviteterne står Social Innovation, der er en arbejdsgruppe under Pigespejdernes Fællesråd.

I deres tilgang til aktiviteter bruger de Design for Change modellen, som er en simpel designproces, der klæder børn og unge på til at designe løsninger til store og små udfordringer.

Med i Social Innovation er Kirstine Knudsen, der også er en del af De grønne pigespejdere. Hun glæder sig til at tage pigerne igennem den iderige designproces.

”Vi har rejst rundt og arbejdet med metoden. Det fungerer virkelig godt. Man mødes inden for en ramme, men skal selv skabe noget fedt. Vi har ikke forudbestemt noget som helst. Det er pigerne, der fortæller, hvad de synes er det vigtigste, siger hun og supplerer:

”Det er en spændende måde at arbejde på som spejderleder, fordi man normalt har planlagt alt på forhånd”.

Udvid dit spejdernetværk

Til eventet vil man arbejde med sin egen patrulje, men vil undervejs også få udvidet sit spejdernetværk, når man skal samarbejde med andre patruljer på tværs af landsdele.

”Du møder andre spejdere i samme aldersgruppe fra andre landsdele og udvider sit spejdernetværk. Du kommer aldrig til at stå alene, der er en masse, der står klar til at hjælpe med sparring og idéer”, siger Kirstine Knudsen.

Hvis man har veninder, som vil snuse til spejderlivet, er de også meget velkomne.

Tilmelding af grupper skal ske senest 7. marts. Praktisk info og tilmeldingslink finder I her.