Korpskontorets blå bog: 10 spørgsmål til organisationskonsulenten

06.11.2023

Som organisationskonsulent i De grønne pigespejdere sidder Hilde Nybo Breum med flere af korpsets nationalt forankrede indsatser. Hendes arbejde går op i en højere enhed, når hun møder frivillige pigespejdere og ser de vilde ideer blive til virkelighed. Mød Hilde her.

 • Hvad er din officielle titel på kontoret, og hvad kalder dine kolleger dig i dagligdagen?
  – Organisationskonsulent. Hilde.
 • Kan du ultrakort fortælle, hvad dine arbejdsopgaver er?
  – Mine primære arbejdsopgaver er projektledelse af Den lille spejderuge, PigespejderFokus og Medlemskampagnen. Jeg samarbejder rigtig meget med frivillige pigespejdere, der bl.a. udvikler fede, nytænkende og anderledes aktiviteter til de projekter, jeg sidder med.
 • Hvilken opgave eller projekt arbejder du mest passioneret med i øjeblikket?
  – Pt. er der fuld gang i Medlemskampagnen med udvikling af PR-materialer, aktivitetsbeskrivelser og forsideillustration.
 • Del en sjov eller skør ting, du har på dit skrivebord.
  – En tegning af en tidsmaskine og et ”kompas”, der viser fortid, nutid og fremtid.
 • Hvad er de vigtigste mål, du arbejder hen imod på kontoret for at gøre en forskel for De grønne pigespejderes medlemmer?

  – At gøre det attraktivt at være pigespejder. Ved at tilbyde nytænkende og anderledes aktiviteter gennem PigespejderFokus. Ved at gøre det nemt at invitere nye piger ind i fællesskabet gennem Medlemskampagnen. Ved at skabe synlighed om De grønne pigespejdere gennem Den lille spejderuge.
 • Hvad er din drøm for pigespejdernes for fremtid, og hvordan arbejder du på at realisere den?
  – At vi bliver flere i pigespejdernes fællesskabet, da jeg tror på, at det, vi har at tilbyde, kan gøre en forskel for mange piger. Samtidig tror jeg, at det bliver sjovere at være pigespejder, hvis der er flere jævnaldrende i den enkelte gruppe, særligt i de ældste enheder. Når man er flere, bliver der mulighed for at lave en anden type af aktiviteter og støtte chance for at finde nogle, man klikker med.

Læs også: 8 spørgsmål til generalsekretæren

 • Hvad er den mest tilfredsstillende del af dit arbejde?
  – At samarbejde med frivillige om udvikling af projekter og aktiviteter. Det er, når jeg mødes med pigespejderne, jeg kan se og mærke, at mit arbejde skaber værdi. Og så er det bare sjovt at udvikle noget sammen og se de vilde ideer blive til virkelighed.
 • Hvordan føler du, at dit arbejde bidrager til at skabe en varig positiv indvirkning på de piger og kvinder, der er i korpset?
  – Med PigespejderTech har jeg oplevet, at rigtig mange grupper har taget tech-aktiviteterne til sig. Det har fornyet spejderarbejdet og givet lederne et nyt sæt kompetencer, som bruges på linje med de øvrige spejderfærdigheder. Jeg tror, vi kommer til at se spejdere morse med micro:bit i mange år frem og bruge teknologi i deres aktiviteter som en naturlig forlængelse af spejderarbejdet. Med PigespejderTech er mange ledere blevet rollemodeller, der har vist pigespejderne, at teknologi er sjovt, og selvfølgelig er det også for piger.
 • Hvis du skulle vælge en sang, der repræsenterer dit arbejde, hvad ville den være, og hvorfor?
  – Pia Pindsvin-sangen, som er en sang, pigespejder Christina Faarup har skrevet til Den lille spejderuge. Jeg startede hos pigespejderne, da vi fik bevilling til Den lille spejderuge i 2019 – et projekt, der er blevet en kæmpe succes med 16.000 deltagende elever i 2023. For mig viser den sang, hvad pigespejderne kan opnå, når vi står sammen og tør tænke stort.
 • Hvis du skulle bytte job med en kollega for en dag, hvem skulle det så være, og hvorfor?
  – Karoline, fordi hun får lov at formidle alle de skønne historier om, hvad der foregår rundt om i spejdergrupperne og generelt i pigespejderland.

 

Således er stafetten givet videre til Karoline Mathilde Rasmussen, som du kan møde i næste Blå bog.