Med snobrød og modeshow: Horsens gruppe fejrede 100-års fødselsdag

16.04.2024
Til hverdag og fest, selvfølgelig skal der være bål, når noget skal fejres hos De grønne pigespejdere.

I starten af april kunne De grønne pigespejdere i Horsens markere, at de fyldte 100 år, og det blev fejret på fineste manér med både modeshow med uniformerne gennem ti årtier samt tidslinjer, snobrød over bålet og en dejlig middag med spejderminder.  

Og det er en flot alder, men når man er en stærk gruppe af seje grønne pigespejdere, så er den trecifrede levetid også et bevis på en succes. 

-Vi havde endda lånt nogle gamle dagbøger fra lokalhistorisk arkiv, hvor man kunne læse, hvordan det var at være pigespejder i 1944 under krigen, fortæller Susan Skytte, der er en af spejderlederne i gruppen.  

Hip hip, hurraaa! Der blev selvfølgelig serveret kagepersoner til fødselsdagen.

Udover de gamle bøger, havde de også fået samlet uniformerne gennem de sidste 100 år, som alle blev båret af nogle af spejderne til modeshowet. For at kunne samle uniformerne fra alle årene havde de lånt fra både KFUK-museet i Randers og nogle rekonstruktioner af uniformerne fra Den gamle by. 

Susan fortæller, at dagen forløb rigtig godt, og der kom mange mennesker forbi i alle aldre, da der blev holdt åbent hus.  

-En af dagens højdepunkter var selvfølgelig modeshowet, for det var jo sjovt at se pigerne rende rundt i det tøj, jeg havde på, da jeg var deres alder, fortæller Susan og fortsætter:  

-Og om aftenen efter åbent hus, holdt vi en middag for ledere og arrangører, og det var rigtig hyggeligt. Her delte vi billeder af vores bedste spejderminder, og det var sjovt at se hinandens.  

Flere sad klar, da modeshowet skulle begynde.
Horsens gruppe havde lånt gamle uniformer, så de kunne vise dem frem til modeshowet.