Mille fra De grønne pigespejdere skal repræsentere ungdommen

16.04.2024
Mille fra Præstø gruppe skal repræsentere De grønne pigespejdere til Friluftsrådets generalforsamling på lørdag i Nyborg.

Mille Westergaard fra Præstø gruppe skal repræsentere De grønne pigespejdere i et ungepanel, når der på lørdag i Nyborg bliver holdt generalforsamling i Friluftsrådet. Her skal hun sammen med andre unge tale om unges forbindelsetil friluftsliv.  

-Jeg har snakket med gruppebestyrelsen om, hvorfor naturen og friluftsliv er så vigtigt for os, men jeg glæder mig også til at høre, hvad alle de andre foreninger bruger naturen til, fortæller Mille.  

Plads til alle

22-årige Mille har været pigespejder i 16 år og holder til daglig til i Præstø gruppe. Her er de meget enige om, at naturen er en vigtig del af det at være pigespejder.  

-Vi kom frem til, at i naturen er der på en måde mere plads og højere til loftet. Vi er også alle mere lige i, for eksempel hvis et træ står i vejen, så står det i vejen for alle. Der er ingen, der har fordele i naturen på den måde.  

Mille har tidligere været med i paneldebatter, men det har været i lokalt regi, så det bliver spændende for hende, at det nu er til et landsdækkende arrangement. Og hun er spændt på at høre, om de andre bruger naturen på samme måde, som man gør som pigespejder.  

Mille til Spejdernes Lejr 2017.

-Vi bruger det jo som et frirum, og et sted man går hen, når man har brug for et pusterum, fortæller hun og fortsætter:  

-Det er så lækkert at være i naturen, og det dejligt, hvis der er lækkert i naturen. Så mens man skal nyde den, så sørger jeg for, både som pigespejder og udenfor, at rydde op efter mig selv. Jeg skal have det rart, men det skal alle andre også. 

Hun forventer, at der kommer til at være mange gode snakke om friluftsliv, og hun håber også på at kunne samle noget inspiration, mens hun selv kan dele ud af sin viden om naturen som en del af De grønne pigespejdere.  

-Jeg glæder mig til at høre, om de andre bruger naturen på samme måde som os, eller om der er nogle andre måder at gøre det på. Det kunne være fedt at høre nogle andre vinkler, som kunne give et andet perspektiv på det, samtidig med, at jeg også får fortalt Friluftsrådet, hvordan vi bruger naturen, så de også får en forståelse for det.