Ministerbesøg: “Jeg vil gerne inddrage pigespejderne”

29.06.2022

Ligestillingsminister Trine Bramsen og De grønne pigespejdere har mange vigtige dagsordener at samarbejde om. Det stod klart, da vi fik besøg og blandt andet præsenterede ministeren for PigespejderTech.

Hvad har ligestilling og micro:bits med hinanden at gøre?

En hel del. Det var der enighed om, da De grønne pigespejdere havde besøg af minister for ligestilling Trine Bramsen på korpskontoret på Holmen.

For der er brug for mange flere kvinder inden for teknologiske og naturvidenskabelige fag. Det kræver, at vi gør piger nysgerrige på området allerede fra en tidlig alder og bryder med de kønnede forventninger til, hvem der for eksempel kan blive programmør.

Med til besøget var formand Pia Risør Bjerre, generalsekretær Helle Hende Stærmose og vores repræsentant i Kvinderådet og leder i Fuglebjerg Gruppe, Marco Bendix Hansen, der viste micro:bits frem, som gruppens piger selv har programmeret til spil.

Det har de gjort, som en del af De grønne pigespejderes fokusområde de næste år, PigespejderTech, som kaster piger ud i spændende og sjove tech-aktiviteter.

Et af spillene var en humørrobot, som man kan bruge til at vise, hvilket humør man er i og som springbræt til at tale om, hvordan man har det.

”Det er virkelig godt tænkt,” lød det imponeret fra Trine Bramsen.

Foreningslivet er et vigtigt supplement

PigespejderTech er et af det seneste eksempler på, hvordan De grønne pigespejdere handler aktivt for at fremme piger og kvinders muligheder.

Under besøget blev der også drøftet andre af korpsets indsatser som lederuddannelse fra en tidlig alder, fokus på trivsel og at piger bliver præsenteret for stærke rollemodeller.

De grønne pigespejdere og foreningslivet er et vigtigt supplement til, hvordan vi kommer den skæve kønsfordeling i tech-fag og på topposter i erhvervslivet til livs, da vi er i kontakt med både børn og forældre fra en tidlig alder.

Derfor opfordrede generalsekretæren og formanden til, at ministeren har øje for, at det ikke alene er skolesystemet, som skal være en del af løsningen, når vi taler om indsatser for ligestilling for børn og unge. Fritidsinteresser med uformel læring bidrager også til børns muligheder og interesser senere hen.

”I kommer ind og gøre noget, som åbner pigernes øjne på en ny måde,” sagde ministeren.

Vil inddrage pigespejdere

Trine Bramsen var meget imponeret over De grønne pigespejderes store engagement.

”Pigespejderne kan bidrage til rigtig mange af de ting, som jeg arbejder med som ligestillingsminister, og jeg vil gerne inddrage pigespejderne i det arbejde. Der er rigtig meget, som vi sammen skal sørge for bliver lavet om i samfundet. Det kan vi hjælpe hinanden med.

Hos De grønne pigespejdere ser vi frem til et videre samarbejde med ligestillingsministeren. Inden Trine Bramsen tog videre fra korpskontoret, blev hun spurgt om et godt råd til piger og lederskab.

”Gør det! Klø på også selv om der er modstand. Der er mange, som vil have, at det ikke skal lykkes for piger og kvinder, men der er ikke andet at gøre end bare at klø på,” lød svaret.