Nye pigespejdere slukkede ildebrand i Haderslev

25.05.2021

Nysgerrige piger og garvede pigespejdere slukkede en mandag aften ildebrande. I Haderslevgruppen fik de nemlig besøg af en brandmand til en af deres tre åbent hus-aftener. Det var en succes, og mange nye piger dukkede op.

Haderslevgruppen har, som en del andre grupper efterhånden, haft succes med deres medlemskampagne. De har valgt invitere til åbent hus tre uger i streg, og fordeler derfor materialet fra kampagnen ud over tre møder. Desuden supplerede de materialet med deres egne idéer, og da en af pigernes far var brandmand, var det oplagt at få ham forbi.

Der dukkede mange nye piger op til deres åbent hus-aftenener. I spireflokken kom 21 nye piger, i grønsmuttegruppen kom der 19 nye piger.

Modige piger tager imod og kommer igen

Haderslev valgte på grund af deres ledersituation at holde åbent hus for spirer og smutter samtidig, men stadig dele dem op. De var dog stadig meget fokuserede på at blande nye og gamle, og de oplevede, at det var nemt at få pigerne til at mingle med hinanden. De erfarne pigespejdere tog godt imod de nye, fortæller gruppeleder Birgitte Burgwald:

”Vi delte dem ind i hold i forskellige farver. De gamle er gode til at tage imod, og de er stolte over at vise vores bålhytte. Hvis der er nogle af de erfarne piger, der kan kende en ny pige fra skolen, er de gode til at sige det, og så kan man se, at den ny pige lyser op.”

Birgitte fortæller også, at der var mange af de nye piger, der allerede anden gang de kom, følte sig hjemme. Hvor de blev fulgt op ad bakken til hytten første gang, var der nemlig en del, der gik alene op uden forældre allerede anden gang de kom.

Blod på tanden

Pigerne fik hurtigt blod på tanden efter at have oplevet fællesskabet i Haderslev og været blevet udfordret.

”Allerede efter den første dag, havde jeg en mor der skrev til mig. ’Ej jeg har fået sådan et glad barn med hjem. Hun vil så gerne være spejder! Skal I på sommerlejr og kan hun nå at komme med?’”, fortæller Birgitte og smiler af begejstring. Og det er ikke kun børnene, der får blod på tanden efter sådan en medlemskampagne.

”Det giver også os ledere lidt mere blod på tanden, når vi bliver så mange. Det er ikke mere besværligt at lave møde til 30 end til 10. Det giver mere energi jo flere man er. Det kræver selvfølgelig lidt mere planlægning, når der kommer så mange, man ikke kender endnu. Man lige så snart, man har lært dem at kende, er det nemt.”

God idé med aktiv tilmelding

På grund af corona opfordrede gruppen til, at man skulle sende en sms, før man dukkede op, så de var sikre på ikke at blive for mange. Det viste sig dog også at være en smart måde tidligt at få kontakt med forældrene, fortæller Birgitte, der overvejer at lave aktiv tilmelding igen næste år.

”Vi skrev, at af hensyn til coronasituationen, skulle de lige sendte en sms før de kom. Det er smart, for så har man allerede dialog med forældrene. Der var eksempelvis en der skrev ’Vi var der ikke første gang, må vi komme næste?’ og en der ringede og spurgte ’hvad hvis det regner?’. Så kunne vi bekræfte, at de stadig var velkomne. Det er smart. Måske vi kan gøre det næste gang også selvom der ikke er corona”