Nye spejdergrupper skal få børn tilbage i fællesskabet

12.01.2022

Som en del af projektet Børnene tilbage i fællesskabet opstarter De grønne pigespejdere nye spejdergrupper i Tingbjerg og på Ydre Nørrebro. 

De seneste år har dagligdagen for skolebørn i den grad været anderledes med nedlukning og fjernundervisning.

Mange børn har savnet deres klassefællesskab og fritidsinteresser, og særligt for børn i udsatte positioner kan nedlukningerne have betydet ensomhed, isolation fra fællesskabet og manglende tilknytning til skolen.

Derfor opstarter De grønne pigespejdere to nye spejdergrupper i Tingbjerg og på Ydre Nørrebro.

Børnene skal tilbage i fællesskabet

Opstarten af nye grupper sker som en del af projektet Børnene tilbage i fællesskabet, som er et projekt på tværs af flere spejderkorps med midler fra Villumfonden.

Projektets mål er, at børn, der har været uden for fællesskabet under coronanedlukningerne, skal få gode oplevelser i naturen og mærke fællesskabsfølelsen.

Samtidig er det som altid De grønne pigespejders ambition at give piger vigtige kompetencer til at udvikle og udnytte deres fulde potentiale.

Allerede i gang

De grønne pigespejdere er allerede i fuld gang med at få de to nye spejdergrupper etableret.

Til projektet er der ansat tre studentermedhjælpere, der som stærke rollemodeller skal engagere børn og unge og deres forældre. Det sker i samarbejde med frivillige kræfter.

Det første skridt er at finde spejderledere til grupperne og finde en fysisk placering i lokalområderne, hvor de ugentlige spejdermøder kan afholdes.

Hvis du har en spejderleder i maven, så kan du læse mere her

En del af et større initiativ

Projektet er som tidligere nævnt støttet af Villum Fonden.

Fonden har indgået et partnerskab med Social- og Indenrigsministeriet og Børne- og Undervisningsministeriet om et nationalt initiativ med det formål at hjælpe børn i udsatte positioner til at opnå bedre trivsel efter nedlukningerne. Med i initiativet er også Kommunernes Landsforening og andre private fonde.

Villum Fonden har i forbindelse med initiativet ønsket at indgå i et samarbejde med Spejderne. Konkret består indsatsen i to puljer, hvor fonden henholdsvis har doneret 600.000 kroner til 150 fripladser og 1,5 millioner kroner til at udvide allerede eksisterende spejdergrupper og til at oprette nye grupper.

Læs mere om projektet og puljerne her.