OK sponsorerer Grindsted, når der tankes – skal din gruppe også have sådan en aftale?

12.10.2021

I Grindsted har de indgået et samarbejde med benzintanken OK om, at de sponsorereret mindre beløb, hver gang en person med relation til gruppen vælger at tanke hos OK. Mange bække små, gør en stor å – og så er det ovenikøbet nemt. For at få en sponsoraftale, skal man blot udfylde en formel.

”Vi snakkede en aften om, hvordan vi kunne skaffe flere penge til gruppen. Så sagde en af fædrene, at han var med i Skytteforeningen, som havde lavet en sponsoraftale med OK benzintank. Det lød nemt, og derfor undersøgte jeg det straks nærmere,” fortæller Hanne Lorenz fra Grindsted gruppe. Det viste sig ganske rigtigt at være nemt, og det krævede kun et par enkelte klik og en udfyldning af en formular på OK’s hjemmeside, før aftalen var i hus.

Hvis man laver en sponsoraftale med OK skal gruppemedlemmer, forældre og andre, der vil bakke op, downloade en app, hvor de kan vælge, hvem OK skal støtte, hver gang de tanker. Alternativt kan de også skaffe sig et Benzinkort, som knyttes til den pågældende pigespejdergruppe. Hvis man tanker med appen eller benzinkortet donerer OK som udgangspunkt 5 øre per liter brændstof. I øjeblikket donerer de dog hele 15 øre/ liter, da de ved, at mange foreninger er økonomiske trængte efter coronanedlukningerne. Når der første gang er tanket 500 liter, får foreningen desuden en bonus på 200kr.

Rart med lidt ekstra i kassen

Hanne fortæller, at de, så vidt hun ved, kommer til at modtage pengene fra OK én gang årligt. Hvor mange penge, de får, er altså endnu uvist, og Hanne ved heller ikke, hvor mange der, foruden lederne, har downloadet appen eller anskaffet et benzinkort. Det forhindrer hende dog ikke i at være begejstret over aftalen.

”Nu får vi se, hvor meget, vi får ud af det. Det har jo ikke været besværligt. Foreløbig går pengene i kassen til daglig drift, men hvis der kommer mange penge, kunne det være fedt at bruge dem til Spejdernes Lejr 2022,” siger hun og smiler.

Indtil videre har gruppen hængt en plakat op i spejderhytten, delt flyers ud og sendt mails til forældre, for at gøre opmærksomme på aftalen og derved få så mange som muligt til at støtte op om den, så de kan få lidt ekstra penge i kassen. Derudover er de også i gang med at skrive noget om aftalen til deres Facebookside, og de leger med tanken om, at dele foldere ud på deres julemesse.

Det skal I være opmærksomme på, hvis I er interesserede i en OK-sponsoraftale:

  • Man skal være minimum 50 medlemmer, før aftalen med OK kan oprettes
  • I skal være i stand til at skaffe 10 nye OK Benzinkort eller 10 nye app-profiler i OK’s app om året
  • Det er et samarbejde I som gruppe indgår med OK, og derfor sender de jer også mails med opfordringer til at reklamere og sprede budskabet til jeres medlemmer, forældre og andre. De sender også gerne flyers og plakater til at gøre opmærksomme på aftalen. Man kan vælge at se alt dette som gratis reklame for jeres gruppe til at få flere til at støtte aftalen. I skal blot være klar på at modtage mails og at gøre en indsats for at sprede budskabet, før I melder jer til aftalen.

Du kan oprette en sponsoraftale her