Omrokering i pigespejdernes Hovedbestyrelse

02.04.2019

Pr. 1. april ser De grønne pigespejderes Hovedbestyrelse en smule anderledes ud. Agnete Harboe Malskær har valgt at træde ud af Hovedbestyrelsen, og derfor bliver Tina Carøe Rosenkilde ny næstformand. Samtidig indtræder suppleant Anne Katrine Steffensen i Hovedbestyrelsen.

Efter små tre år har Agnete Harboe Malskær valgt at stoppe i Hovedbestyrelsen. Siden maj 2016 har Agnete lagt en engageret og dedikeret indsats, senest som næstformand siden Delegeretmødet i maj 2018. I sin tid i Hovedbestyrelsen har Agnete været med til at udvikle og implementere ny strategi og fokus på ”piger der tør”. Hun har været aktiv i samarbejdet i SPEJDERNE og i bestyrelsen for Spejdernes Administrationsfællesskab.

”HB-patruljen vil savne Agnetes engagement og meget nærværende måde at lave strategisk spejderarbejde på, men vi respekterer også hendes beslutning om at trække sig et skridt tilbage. Jeg håber, at hun fortsat vil kaste sig aktivt ind i spejderarbejdet,” siger formand Cathrine Støvring Preussler.

Ny næstformand med en klar dagsorden

I stedet for Agnete bliver ny næstformand Tina Carøe Rosenkilde. Tina har siddet i Hovedbestyrelsen siden maj 2018.

”Jeg glæder mig til at blive en del af formandskabet for Danmarks stærkeste pigefællesskab. Og jeg går til opgaven med ro i maven. Vi er et godt sted lige nu, hvor vi fejrer 100-års jubilæum i hele landet,” siger Tina Carøe Rosenkilde.

Tina Carøe Rosenkilde vil som ny næstformand arbejde videre med den dagsorden om medlemsvækst, som formandsskabet har sat. Hun er meget optaget af at tale om medlemstilgang på flere niveauer og mange måder – ved at engagere nye ledertyper, starte nye grupper, styrke den eksterne fortælling om De grønne pigespejdere og inddrage forældre i en mere aktiv rolle.

Nyt medlem af HB-patruljen

Da Agnete Harboe Malskær træder helt ud af Hovedbestyrelsen giver det plads til suppleant Anne Katrine Steffensen. Anne Katrine er 28 år og har været pigespejder siden 1998. Hun bor uden for Viborg tæt på Spejderklinten og arbejder som kiropraktor.

”Jeg er spændt på at blive en del af Hovedbestyrelsen. Der er sat mange spændende ting i værk, blandt andet en ny struktur mellem Hovedbestyrelsen, regionscheferne og teams. Det arbejde glæder jeg mig til at komme tæt på,” siger Anne Katrine Steffensen, der også lægger vægt på, at hun skal lande i Hovedbestyrelsen og lære de andre godt at kende.

Næste gang Hovedbestyrelsen mødes fysisk med nye ansigter og roller er i weekenden efter den store jubilæumsfest, den 10.-12. maj.