Pigespejdere løfter i flok – også i svære tider

16.04.2020

Tre måneder som ene leder til 40 spejdere var lidt for stor en mundfuld for leder i 2. Randers gruppe, Maja Brandstrup. Heldigvis var hjælpen lige om hjørnet fra kreative og handlekraftige pigespejderkolleger.

I gruppen 2. Randers stod deres leder, Maja, med lidt af en udfordring. Grundet nyt arbejde til hendes medleder, stod hun alene og skulle afholde spejdermøder for 40 pigespejdere fordelt på flok og trop de næste tre måneder. Det var for Maja selvfølgelig noget uoverskueligt at skulle stå med to enheder med så mange piger alene. Derfor tog hun kontakt til Regionsledelsen i Kattegat, for at bede om akut hjælp. Der var et ønske om, ikke at skulle aflyse møder, hvis det kunne undgås, og fortsat tilbyde pigerne spejdermøder med substans.

Regionsledelsen ønskede at hjælpe Maja med at finde nogen gæsteledere, som kunne komme og holde møder for gruppens tropsspejdere.

“Vi ringede og skrev rundt til pigespejdere i nærheden af Randers og i løbet af meget kort tid fik vi dækket ALLE møder de næste tre måneder ind,” fortæller regionschef i Kattegat, Kirstine Knudsen.

To grupper i region Kattegat, Vorup-Kristrup og Hasle-Møllevang gruppe, sprang til opgaven og så hjalp Hobro gruppe fra naboregionen også til. Nabogruppen Vorup-Kristrup hjalp ved at invitere 2. Randers pigerne med på et par mærkeforløb de allerede havde planlagt for deres egne piger. Hobro (fra naboregionen) kom med et Miljøløb de tidligere havde brugt i egen gruppe og Hasle-Møllevangs ledere hoppede på toget fra Aarhus og medbragte sjove spejderaktiviteter fra gemmerne fra egen gruppe.

“Jeg ved jo, at alle ledere har rigeligt at se til i deres egne grupper, så jeg havde ikke de store forhåbninger om, at nogen havde ressourcer til at hjælpe. Derfor var det endnu mere fantastisk at opleve, hvordan andre grupper straks var villige til at hjælpe. Jeg blev faktisk helt rørt af at mærke så stærk en opbakning,” siger Maja Brandstrup, der er leder i 2. Randers.

“Vi meget stolte af, at pigespejderne ikke bare kan, men også vil løfte i flok. Det viser, at sammen kan vi alt! Det giver et boost af pigespejderenergi til os alle. Det her er Danmarks sejeste pigefællesskab når det er bedst,” siger en tydeligt begejstret regionschef i Kattegat, Kirstine Knudsen.

Opgaven med vikar-ledere til 2. Randers får også Kirstine Knudsen til at reflektere over regionens rolle.
“Det var virkelig fedt som regionschef at opleve, at vi faktisk kan være bindeled mellem grupperne og skabe kontakten på tværs – ja selv på tværs af regionerne. Og at der er så god energi til at hjælpe hinanden i nødensstund. Vi ser det jo heldigvis også nu, hvor mange deler deres gode ideer med hinanden på vores Facebookgruppe,” slutter hun.