Pigespejderne modtager stor bevilling til skabe virtuelle spejderhuse

03.04.2020

De grønne pigespejdere har modtaget en bevilling på 205.000 kroner fra Tuborgfondets akutpulje til unge fællesskaber under coronakrisen.

Spejdermøder på Zoom og hyggesnak med din spejderveninde på snapchat, det kan blive en del af den nye virkelighed hos De grønne pigespejdere. Spejderkorpset kun for piger har fået en bevilling på 205.000 kroner fra Tuborgfondets akutpulje til at fastholde unge fællesskaber i en tid, hvor Covid-19 betyder, at vi ikke kan ses.

”For et fællesskab som vores, der i høj grad bygger på de oplevelser vi får sammen, er det afgørende, at vi stadig udveksler ideer, udvikler aktiviteter og holder kontakten. Vi vil tilbyde vores spejdergrupper en god online platform og så hjælper vi dem i gang med at bruge platformen til spejderarbejde,” siger Katrine Dicte Blohm, fra Team Uddannelse, der står bag idé og ansøgning til Tuborgfondet.

Virtuelt spejderhus

Størstedelen af bevillingen skal gå til licenser til programmet Zoom, så alle pigespejdergrupper får et fælles virtuelt spejderhus at mødes i. Team Uddannelse har udviklet online kurser i at bruge platformen og hvilke spejderaktiviteter, der egner sig til det virtuelle spejdermøde.

”Med bevillingen får vi mulighed for at hjælpe alle pigespejdergrupper i gang med at holde virtuelle spejdermøder. Det kalder tiden på lige nu. VI har behov for at holde sammen på vores fællesskab. Mange af vores unge spejdere mangler simpelthen deres frirum, som det ugentlige spejdermøde er for dem,” fortæller Katrine Dicte Blohm. De virtuelle spejderhuse skal sørge for, at de unge stadig har et sted at mødes og klæde lederne på til at skabe de online rum.

En del af en større strategi

Selv om Covid-19 er omstændigheden, der kaldte på nye mødeformer, så vil De grønne pigespejdere også bruge virtuelt spejd som en anledning til at gå nye veje.

”Når alle pigespejdergrupper er på samme platform, giver det os muligheder for at udvide vores kurser, der ikke er begrænset af tid og sted. Vi kan i højere grad udbyde nichekurser på hverdagsaftener og styrke udvikling af alle vores ledere,” siger Katrine Dicte Blohm.

En platform alle kan bruge

Allerede mandag den 6. april er første online kursus, der er en introduktion til at bruge den online mødeplatform Zoom. Der kan være op til 300 deltagere på mødet, som er i omegnen af deltagerantallet til De grønne pigespejderes årlige lederkursus i november. Torsdag den 9. april følger så næste kursus med forslag til spejderaktiviteter.

”Vi bruger Zoom som den primære platform, fordi den er effektiv, brugervenlig og utrolig stabil på alle skærme. Det er vigtigt for os, at det fungerer på et mobilt netværk. Mange af vores unge spejdere bruger udelukkende telefonen til at kommunikere. Med mobil adgang kan vi også lave sessioner udendørs, og det kan vi jo ikke lade være med som spejdere,” griner Katrine Dicte Blohm.

Foruden Zoom vil der på kurserne også blive undervist i, hvordan man som spejderleder kan bruge Snapchat, Messenger og Skype til at holde spejdermøder og sætte gang i fællesskabet.