Seniorkursus i Bosnien-Hercegovina: vil du udvikle dig selv og et udenlandsk korps?

19.12.2018

Samarbejde er garanteret et begreb, du er velbevandret i, men hvad hvis vi giver det et tvist i form af en anderledes kultur og et andet sprog? Du kan få dine teamwork-evner sat i perspektiv til næste sommer, når Asocio afholder et internationalt kursus i samarbejde med Bosnien-Hercegovina.

Vi har rykket et seniorkursus ud af de vante, danske rammer og kastet spejdere fra udlandet med i posen af deltagere. Resultatet er et internationalt kursus i projektledelse, hvor du kommer til at møde en anden kultur og andre måder at samarbejde på. Kurset kommer til at foregå under varme himmelstrøg i den storslåede bosniske natur ved byen Zenica.
Du vil komme til at samarbejde om et projekt i en patrulje, der er blandet af 3 bosniske og 3 danske seniorspejdere.. Der er 18 deltagere fra hvert land, og du kan deltage uanset hvilket af de fem danske spejderkorps, du er fra.

Vi tager samlet fra Danmark den 8. juli og er hjemme igen den 15. juli. Prisen er den samme som et ganske almindeligt kursus: 1800 kr. inklusiv flyrejser, indlogering og mad.
Udover en ekstraordinær spejderoplevelse er kurset også med til at styrke seniorspejdere i Bosnien-Hercegovina.

 

Hvordan kommer jeg med til Bosnien-Hercegovina?

  • Du er spejder i ét af de fem danske spejderkorps
  • Du er omkring 16-18 år gammel
  • Du kan deltage på både forweekenden den 24.-26. maj og i uge 28 på kurset
  • Du sender en ansøgning senest den 14. februar

Du kan skrive, synge, tegne eller filme din ansøgning og sende den til bosnien2019@gmail.com senest den 14. februar. Fortæl lidt om dig selv, hvorfor du gerne vil med, og hvad du håber at få med hjem fra kurset.

 

På egen hånd i bosniske bjerge

Naturen byder på vilde landskaber i Bosnien-Hercegovina, og det skal I naturligvis på opdagelse i. Patruljerne skal på trekking i området omkring Zenica på egen hånd. Det danner rammen for at patruljerne kan lære hinanden bedre at kende, og det giver jer et bedre indblik i landets kultur og diversitet. Og så er friluftsliv bare ekstra fedt med høj sol og flotte udsigter fra solbeskinnede bjergtoppe.

Du skal ikke kun udvikle dig selv

Det bliver et oplevelsesmættet og anderledes kursus, hvor du får hands on-erfaring med projektledelse sammen med din patrulje i et fælles projekt. Du får sat din spejderidentitet i perspektiv i mødet med andre måder at være spejder på – både igennem de bosniske spejderkorps, men også fra de andre danske deltagere, der kommer fra forskellige korps. Du kommer til at samarbejde på tværs af metoder og kultur.

Men det er ikke kun dit spejderarbejde, der skal rykkes. Kurset har også til formål at udvikle og styrkeseniorarbejdet i Bosnien-Hercegovina. Der bliver derfor fokus på at dele de gode erfaringer og på, hvordan man kan lave fedt seniorspejd ligesom hjemme i Danmark. Kurset er støttet af det tværkorpslige samarbejde Asocio, der hjælper flere initiativer i bl.a. Østeuropa med at lave mere og bedre spejd.

 

Hvad er Asocio?

  • Et samarbejde mellem repræsentanter fra alle fem danske spejderkorps
  • Asocio støtter initiativer, der udvikler spejderarbejde og lederkompetencer i udlandet
  • Asocio er finansieret af Spejderkommiteen, der består af repræsentanter fra det danske erhvervsliv og har Prinsesse Benedikte som protektor
  • Asocio samarbejder med spejderorganisationerne WAGGGS og WOSM

 

Mere end blot en uge i varmen

Vi forventer, at kurset rækker længere end til flyveren hjem. Både for dig, og for de tre bosniske spejderkorps. Du vil blive inviteret med på forskellige større korpsarrangementer for de forskellige danske spejderkorps, hvor du med din kursuserfaring og oplevelser kan være med til at inspirere andre.

Kurset er arrangeret af 5 danske og 5 bosniske erfarne seniorspejdere, og vi glæder os allerede meget til sommeren 2019 – det håber vi også, du gør? Vi ser frem til at modtage din ansøgning.

 

Du kan se billeder og følge med i planlægningen på Facebooksiden her