Solskin og højt humør til jubilæumsfejring i Region Skagerrak

16.04.2019

Region Skagerrak stod op til solskin, da de lørdag d. 16. marts mødtes til jubilæumsfejring. Pigespejdere – unge som ældre – var mødt op og dagen gik ifølge regionen over al forventning.

Fotos af Hanne Grandjean

På dagen for jubilæumsfejringen i Region Skagerrak samledes pigespejdere fra hele regionen ved Spejderhytten i Brønderslev. Dagen startede ud med en velkomst fra regionchefen Pernille Nymark efterfulgt af en tale fra viceborgmesteren i Brønderslev Kommune.

36 spirer/smutter, 37 spejdere samt 20 ledere sang derefter højt fødselsdagssang, inden dagen for alvor gik igang. For nogle stod programmet på Båldyst for andre Augustas Dagbog.

Augustas Dagbog og 6 patruljer i dyst om den lækreste ret

Kogebogen fra Spejdernes Lejr 17 var fundet frem, da der skulle afholdes båldyst for spejder og seniorer. Der var fundet 6 opskrifter – en til hver patrulje – hvorefter maden skulle laves over bål.

Et stort tag-selv bord med alle gryderne blev stillet frem, hvorefter alle kunne komme og stemme på deres favorit efter smag og udseende. Sammen med stemmerne blev hvert bål og bålsted bedømt, så der til slut kunne kåres en vinder. Spejderne sluttede båldysten af med fællesspisning, hvor der var mulighed for at snakke med dem fra de andre grupper.

Spirer og smutter brugte dagen på løbet “Augustas Dagbog”. Her gik de rundt i byen og besøgte i alt 6 poster. Efter løbet var der mulighed for at se de ældre spejdere igang med madlavning, og de yngste fik mulighed for at bage snobrød over bålet.

Kagemand og fest

Dagen sluttede kl. 16 i højt humør med kagemand i massevis. Overalt var der glade pigespejdere, som alle havde haft en sjov, udfordrings-rig og hyggelig dag.

Aftenen bød på fest for ledere og Augustaer. Her var 70’er stemning sluppet løs, så både musik, mad og udklædning bar præg af det. Det var for alle en god måde at slutte en forrygende dag af på.