Spar Nord Fonden støtter pigespejderevent

24.03.2022

Iværksætteri, innovation og fællesskab er på dagsordenen til Fællesskab Former Fremtiden.

Når pigespejdere fra hele landet mødes til Fællesskab Former Fremtiden bliver det i samarbejde med Spar Nord Fonden.

Fonden støtter arrangementet med 106.600 kroner og gør det dermed muligt at give pigespejdere en uforglemmelig weekend, hvor de i fællesskab skal udforske iværksætteri og social innovation.

”Vi er i Spar Nord Fonden glade for at bidrage til, at de unge pigespejdere får en fælles oplevelse, hvor de gennem spejdererfaring, kreativitet og refleksive aktiviteter opnår ny læring og indsigt i fremtidens fællesskab. Spar Nord Fonden har stort fokus på at støtte fællesskaber, der mærkes, og ønsker gennem dette projekt at bidrage til fastholdelse af de unge i foreningslivet og samtidig bidrage til at inspirere andre til at indgå i fællesskabet,” fortæller Bo Uggerhøj, fondsdirektør for Spar Nord Fonden.”

Fællesskab er vigtig for trivsel

Til arrangementet vil trop- og seniorspejdere og deres veninder, som også er inviteret med, opleve, hvordan det er at være en del af et stærkt  fællesskab. Det sker den 2. og 3. april i Odense.

Flere unge falder generelt fra foreningslivet, når de nærmer sig eller er i teenagealderen , og det er derfor vigtigt for De grønne pigespejdere at tilbyde kreative, spændende og innovative aktiviteter til aldersgruppen. Det har nemlig stor betydning for unges trivsel at være en del af et meningsfuldt fællesskab.

Med støtte fra Spar Nord Fonden kan projektgruppen bag arrangementet nu sikre, at deltagerne i den grad vil mærke og tage del i fællesskabet.

“Støtten betyder, at vi kan tilbyde pigespejdere et event af høj kvalitet, og at vi for første gang i lang tid kan samle den unge aldersgruppe. Spejderne er i en alder, hvor de vægter det sociale aspekt højt. Derfor betyder det meget, at vi nu endelig kan samles om vores fælles fremtid i korpset,” siger pigespejder og projektleder Emilie Sprenger.

Designmodel sætter gang i fællesskabsdrømme  

De grønne pigespejdere ved fra erfaring, at inddragelse og at møde andre pigespejdere fra hele landet holder spejderånden i live.

Over arrangementets to dage skal pigerne i samarbejde åbne deres kreative sind og igennem en masse sjove og refleksive aktiviteter. Her skal de bruge ”Design for Change”-modellen, som er en simpel designproces, der igennem fire faser klæder børn og unge på til at designe løsninger til store og små udfordringer.

Det vil give dem indsigt i innovation og indflydelse på fremtidens fællesskab, når de som afslutning skal præsentere deres bud på et drømmefællesskab – og hvordan De grønne pigespejdere kan styrke det.