Ung i Norden 2022

18.08.2022

Ung i Norden er et møde for spejdere fra norden i alderen 16-21 år. Mødet bliver afholdt i en weekend i Sverige af svenske spejdere. I løbet af weekenden vil man blive præsenteret for nogle temaer og emner. I år vil der være fokus på:

  • Demokrati
  • Bæredygtighed

Mødet skaber rum for en god og tryg dialog, og vil indeholde en række inspirationsoplæg inden for de givne temaer. Hovedformålet er at skabe grobund for et sparringsnetværk blandt unge spejdere i Norden, hvor du fx vil kunne sparre med andre om mulighederne i korpset, din egen udvikling, hvordan et nordisk fællesskab kan styrke dit spejderarbejde og hvordan du kan tage fat på næste skridt i dit spejderarbejde. Derudover vil mødet give dig kendskab til de nordiske sprog og kulturer.

Hvordan kan jeg deltage?

Alle unge mellem 16 og 25 år fra et WAGGGS-/WOSM-godkendt spejderkorps i Norden (Danmark, Norge, Sverige, Finland, Island, Færøerne og Grønland) kan deltage. Du bør have en interesse for de ovenstående temaer og være klar til at give dit eget ambitionsniveau et løft. Det kan fx være i form af at ”ville noget mere”, kunne tænke dig at lave noget mere internationalt spejderarbejde, planlægge en stor lejr på et tidspunkt, ville stille op til hovedbestyrelsen, være nysgerrig efter at vide, hvordan du kan ændre vedtægter og beslutninger – eller noget helt andet.

Du skal have mod på at sætte gang i dine drømme og ambitioner, og du skal have lyst til at benytte dig af muligheden for at kunne sparre med unge fra hele Norden.

Sprog

I Norden er vi gode til at forsøge at tale med hinanden på tværs, og vi opfordrer derfor deltagerne til at bruge de nordiske sprog på kurset.

Modulerne vil dog blive afholdt på engelsk for at sikre, at alle får samme information og mulighed for at deltage optimalt.

Tid og sted

Mødet vil foregå fra den 18. til den 20. november 2022

Programmet vil starte med fælles aftensmad fredag og afslutte med frokost om søndagen.

Mødet finder sted i Aula Magna, Stockholms Universitet, Stockholm, Sverige.

Pris

De grønne pigespejdere dækker udgiften til arrangementet inklusiv indkvartering, måltider, aktiviteter.

Rejsen til og fra Stockholm skal du selv stå for.

Ansøgning

For at deltage i Ung i Norden skal du henvende dig til De grønne pigespejderes International Commissioner (IC), som herefter skal godkende dig. Efterfølgende vil IC’eren sende dig information om, hvordan du tilmelder dig. Fristen for ansøgning er søndag  den 04. september  2022

Kontakt og spørgsmål

Henvendelse om den danske deltagelse sendes til De grønne pigespejderes IC, på IC@pigespejder.dk