Kom med som ungdomsdelegat til Dansk Ungdoms Fællesråds (DUFs) Delegeretmøde

18.10.2022

Hvert år afholder Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF) delegeretmøde, hvor pigespejderne i fællesskab med mere end 70 andre ungdomsorganisationer sætter retning for det næste års arbejde. 

DUF er en paraply- og interesseorganisation for 80 idébestemte og samfundsengagerende børne- og ungdomsorganisationer, der arbejder for at fremme demokratiske fællesskaber for børn og unge i foreningslivet herunder De grønne pigespejdere.

DUF samler ungdommen i en mangfoldig paraplyorganisation. Spejdere, studenterorganisationer, kirkelige foreninger, humanitære organisationer og de politiske ungdomsorganisationer er blandt medlemmerne. 

DUF har således initiativer indenfor frivillighed, dialog, samfundsengagement og arbejder på at give børn og unge indflydelse på samfundet, og i De grønne pigespejdere kan vi være med til at forme, hvordan DUF skal gøre dette. 

Derfor er delegeretmødet en rigtig god mulighed for at blive klogere på, hvordan vi som spejdere kan arbejde med demokrati og styrke rammevilkårene for spejderarbejdet i Danmark. 

Du kan nu blive en del af delegationen, som De grønne pigespejder sender afsted, hvis du:

  • Har interesse for demokrati og samfundet omkring dig 
  • Er mellem 16 og 25 år gammel 
  • Har lyst til at blive klogere på vores relationer til andre ungdomsforeninger 
  • Har mod på at gå i dialog med andre deltagere om de temaer, DUF beskæftiger sig med

Praktisk information

DUFs delegeretmøde finder sted lørdag den 3. december på Nyborg Strand Hotel med overnatning til søndag den 4. december. Du skal altså kunne afsætte begge disse dage. 

Derudover skal du kunne deltage (evt. online) i et fælles forberedelsesmøde i København d. 15. november, hvor vi sammen med delegationer fra bl.a. de andre spejderkorps gennemgår materialet til delegeretmødet. 

Pigespejder-delegationen kommer til at bestå af i alt ca. fire personer, og vi holder også et onlinemøde inden da, så vi kan ”møde” hinanden. 

Alle udgifter i forbindelse med DUF delegeretmødet, herunder transport, dækkes af De grønne pigespejdere. 

Er det dig, der skal med på DUF delegeretmødet?

Så send en mail til Caroline Erup Friis (caroline.friis@pigespejder.dk) senest den 6. november, hvor du skriver lidt om dig selv, og hvorfor du gerne vil med. 

Har du spørgsmål til DUF delegeretmøde eller DUF’s arbejde generelt? Så er du også meget velkommen til at kontakte Caroline.