Kursusledere i opråb: Derfor skal du melde dig!

14.03.2024
Emilie Sprenger og Celina Mayland Holm Nielsen er to af de unge pigespejdere, som i flere år har været med i Ungleder staben.

Der er ikke længe til, Ungleder 3 byder velkommen til flere dages pigespejderi, lederskab og fællesskab.  Vi har snakket med Emilie og Celina, der er teamet up sammen som kursusledere på kurset.

Emilie er til daglig tropleder i Hasle-Møllevang gruppe i Aarhus. Hun har været pigespejder i 13 år og har siden 2016 været en del af staben på Ungleder ti gange. Celina kommer fra Præstø gruppe, hvor hun er tropleder. Hun har været pigespejder i 14 år, og har siden 2016 været i Ungleder-staben otte gange.

– I 2014 var jeg gammel nok til at deltage på Ungleder og en helt ny verden gik op for mig. Siden har jeg ikke set mig tilbage, fortæller Emilie.

Celina deltog på sit første Ungleder i 2014, og nu finder hun en glæde i at se spejdernes udvikling: 

– Det giver mig så meget glæde at lave Ungleder og følge deltagerne en uge på kursus. Derudover synes jeg, det er fantastisk at kunne videregive det, jeg selv har lært, samt at bidrage til at sende ungledere ud i spejderland med masser af brugbare erfaringer.

Varige venskaber

Celina og Emilie fortæller, at noget af det, deltagerne lærer på kurset, er at gå dybere ind i forskellige ledelsesformer, så pigespejderne kan finde deres helt egen måde at være leder på. Man lærer også at tage ansvar, ikke kun for andre, men også for sig selv. 

– Hvis det ikke fungerer for dig, kan dine spejdere heller ikke forventes at få det til at fungere. 

Celina har ikke bare fået nye pigespejderevner af at være på Ungleder, hun har også fået nye venskaber.

Emilie og Celina har også en hel klar opfordring til alle ude i pigespejderland:

– Du skal melde dig som kursusleder, fordi du er på jagt efter et pigespejdereventyr med en masse ansvar og relativt frie rammer. Du får glæden af at se dit arbejde give pote, når I får det antal deltagere, I har ønsket jer, når staben har planlagt noget ekstra fedt, og når tingene går som smurt!

– Forhåbentlig tager man også hjem til sin gruppe med fornyet pigespejderenergi og nye, varige venskaber.

Interesseret? Så tøv ikke med at sende en mail til uddannelse@pigespejder.dk