Vær med i Spejderhjælpsugen 2021

13.08.2021

Vil din gruppe lave meningsfyldt spejderarbejde? Lære mere om børn med udviklingshæmning? Og vil du som spejderleder give dine spejdere en mulighed for at gøre en konkret forskel for andre?
Så skal I da være med til Spejderhjælpsugen 18.-26. september.

I 2021 afholdes Spejderhjælpsugen den 18- 26. september. I kan give jeres spejdere et arbejdskort fra Spejderhjælpen med hjem, så de i løbet af ugen kan notere hvordan de har tjent penge. Men I kan også lave en fælles aktivitet i gruppen eller enheden som at samle affald op efter høstfest, vaske cykler eller noget helt tredje.

Som optakt til Spejderhjælpsugen vælger mange at holde et møde eller en weekend med fokus på Ghana, børn med udviklingshæmning og Spejderhjælpen. Spejderhjælpen har udviklet helt friskt aktivitetsmateriale, der er lige til at gå til for spejdergrupperne. Se materialet

På Spejderhjælpens hjemmesiden kan du læse mere om spejderhjælpsuge og bestille spejderhjælpsmærket og downloade aktivitetsmateriale og arbejdskort til spejderne. Find det hele på spejderhjaelpen.dk

Derfor skal I være med

Der er mange gode grunde til, at man som spejdergruppe skal engagere sig i Spejderhjælpen. Gennem Spejderhjælpen lærer spejdere i alle aldre om ”duty to others”, altså hvordan vi som spejdere har en helt særlig pligt til at hjælpe dem omkring os, der ikke har det lige så godt som os selv. I det moderne spejderliv handler det også om at gøre en indsats i en global verden, hvor der er børn i fattige lande, der ikke har de samme muligheder og livsvilkår, som vi har i Danmark. Spejderhjælpsugen er også en meningsfuld del af spejderlivet, fordi der er en pædagogisk værdi i, at spejderne ikke blot samler ind, men gør en aktiv indsats for at tjene penge.

Der er selvfølgelig stadig den klassiske Spejderhjælp, hvor de enkelte spejdere med et Spejderhjælpskort i hånden, laver mindre arbejdsopgaver for venner og familie mod betaling. Men mange spejdergrupper er også blevet gode til at finde på nye idéer til indtjening, hvor man i gruppen laver noget sammen – lige fra sponsorløb til kagesalg eller fællesspisning med lokalsamfundet.

Alle fortjener en ven

I det afrikanske land Ghana er det rigtig svært at have en udviklingshæmning. Mange tror, at børn med ud- viklingshæmning smitter eller er besat af dæmoner. Derfor er det svært for børn med udviklingshæmning i Ghana at få venner.

Det er Spejderhjælpens nye projekt med til at ændre på. Sammen vil vi udvikle nogle unikke miljøer i lokalsamfundene for børn med udviklingshæmning i Ghana. Projektet bidrager til, at børn med udviklingshæmning rummes af alle lokalt, og  at børnene kommer med i sociale fællesskaber og får mulighed for at udtrykke deres mening og bliver lyttet til.

Spejderhjælpens projekt i Ghana gennemføres i samarbejde med Danske Handicaporganisationer og Landsforeningen LEV.