Vi løfter sløret for næste PigespejderFokus, og du kan godt begynde at glæde dig

28.11.2023
Foto: Sebastian Bak

Med PigespejderTech kan ingen efterhånden være i tvivl om, at kodning og programmering selvfølgelig også er for piger. I det nye år bliver tech afløst af adventure og natur. PigespejderExplorer er det nye PigespejderFokus fra 2024 til 2026. Fokusområddet blev offentliggjort på årets Nyborg Strand kursus, hvor det blev taget  imod med stor begejstring.

Adventure, udforskning, vildskab og naturforbundethed er nøgleordene for PigespejderExplorer, som bliver De grønne pigespejders særlige fokus i 2024-2026.

Med fokusset bruger vi naturen og fællesskabet til at udfordre vores medlemmer til at forbinde sig mere med naturen, turde mere, vove mere – fordi pigerne så ofte kan mere, end deres forældre lige tror.

– PigespejderFokus skal sikre, at vores aktiviteter og de erfaringer, pigerne får med i rygsækken, taler direkte ind i den virkelighed, de også er en del af udenfor pigespejderfællesskabet. PigespejderExplorer handler om mere vildskab, bedre naturforståelse, at turde klatre højere, lære sin egen krop og evner bedre at kende, fortæller Pia Risør Bjerre, formand for De grønne pigespejdere.

Hvorfor PigespejderExplorer?

Der er flere gode grunde til, at PigespejderExplorer blev det nye PigespejderFokus for De grønne pigespejdere. Fælles for dem alle er, at vi fortsat vil skabe et frirum, hvor piger kan komme, præcis som de er og være aktive i et fællesskab. Men hvorfor Explorer, tænker du så måske?

  • Fra 11-års alderen har piger lavere trivsel en drenge, da de oplever at skulle præstere i alle arenaer af deres liv, og de mangler frirum.
  • Tidligt i børns liv bidrager voksne med forskellige forventninger til forskelle mellem køn. For pigers vedkommende betyder det, at stillesiddende aktiviteter prioriteres højere end aktiviteter, hvor uderummet og kroppen udfordres.
  • Børn er på vej til at miste kontakten med naturen, og det har både individuelle og samfundsmæssige konsekvenser. Vi ved, at børns psykiske og fysiske helbred forbedres gennem naturen og ved at være en aktiv del af den. Børn, der aktivt er i naturen, trives nemlig bedre og kan bruges deres krop bedre end børn, der ikke har naturen som arena for leg og læring.

 

PigespejderExplorer starter i juni 2024, hvor første aktivitetspakke udkommer. Det nye fokusområde dækker mange forskellige områder, og har både aktiviteter inden for vand, natur, friluftsliv, adventure, luft og meget mere. I kan godt begynde at glæde jer til det nye år, hvor vi skal gå på opdagelse i det nye PigespejderFokus – vi lover, at det bliver mega fedt!

Kender du en, der vil være med, eller er du selv nysgerrig på at høre mere, så kontakt Hilde fra korpskontoret på: hnb@pigespejder.dk eller tlf. 60924915.