Vinder af GåChallenge: Hjallerup-gruppen er gået til Italien og tilbage igen

06.05.2021

Pigespejderne i Hjallerup har med deres 3.148 kilometers gang vundet pigespejdernes GåChallenge for region Skagerrak. På 28 dage har 28 pigespejdere gået så langt, at de kunne have nået ned til foden i Italiens og tilbage igen.

Lige efter vinterferien snørede 28 pigespejdere fra Hjallerup skoene. Herefter gav de sig til at gå. Og gå. Og gå. I 28 dage satte de solidt det ene ben foran det andet, lige så ofte, som de kunne komme til det. Det førte til, at de blev den gruppe i region Skagerrak, der havde gået længst det længst antal samlede kilometer per pige i regionen. Gennemsnitligt gik hver pigespejder omkring 112 kilometer fordelt over de 28 dage.

Piger i alle aldre pakkede pyller væk

Alder er bare et tal. Og til GåChallenge var det kilometerne, der talte. Derfor lod hverken de yngste eller de ældste pigespejdere sig stoppe af deres alder. Der var piger tilmeldt lige fra 0-klasse til nogle af de ældste ledere, og de samlede alle imponerende kilometer sammen. Virkelig mange x’ede endda, hvilket betyder, at man gør det ekstra flot, og i dette tilfælde betød det, at de yngste gik over 50km. og alle andre over 100 km.

Kit Hartmann, gruppeleder i Hjallerup, fortæller, at pigerne var i så god form, at de kunne lære dem at pakke rygsække i samme omgang: ”Vi har øvet os i at pakke og at gå med oppakning til spejdermøderne. En gang imellem var der en af de mindre piger, der måske syntes rygsækken var lidt tung. Men vi har ikke hørt noget pyller. De syntes det var sjovt.”

Opsigtsvækkende at stikke af sydpå uden coronapas

Kit fik en del henvendelser fra lokale, der syntes pigerne var seje, fordi de kom så meget ud at gå. De har endda været i lokalavisen to gange.

”Vores lokale avis skrev en lille historie om, at vi var stukket af sydpå uden coronapas. Altså for sjov. Efter den historie var der en del lokale ældre, der henvendte sig for at sige, at det var sejt gået. Pigerne fik også positive kommentarer i skolen, sådan ’I har været ude at gå – det sagde min mormor’,” fortæller Kit med et smil.

Gangen skabte sammenhold og nye samtaler

Under coronatiden har det skabt et godt sammenhold for spejderpigerne og lederne at have gå-aftaler. Lederne, der næsten alle deltog i udfordringen, fik et godt ledersammenhold af de regelmæssige gå-aftaler, hvor der var rigeligt tid til at snakke. Pigerne fik også et nyt forhold til hinanden ved for eksempel at følge hinanden hjem.

”En af pigerne fortalte mig, at hun pludselig havde fundet ud af, hvor de andre boede. Der var en som boede helt ude på landet. Nu kunne hun pludselig forholde sig til distancen, fordi hun selv havde gået derhen,” beretter Kit.

Det var heller ikke kun internt blandt spejderne, at der blev gået. Pigerne har også fået klassekammerater og forældre op af hjemmekontorstolen. ”Der er nogle forældre, der har nydt de lange ture med tid til samvær og samtaler. Og så er der vist også nogle forældre med ømme stænger, som er glade for at udfordringen endelig stopper,” griner Kit.