Kodning, kunstig intelligens og krummer: Hvordan navigerer man i den digitale skov?
Ved CopenhagenData
Kodning er en relevant færdighed i dagens verden, da den hjælper med at forbedre effektiviteten, fremmer problemløsning og giver mulighed for at deltage i den digitale tidsalder, uanset arbejdsområde.
Vi støder dagligt på algoritmer der afgør det digitale indhold vi præsenteres for (f.eks. på Spotify og YouTube), og vores online færden efterlader krummer fra digitale småkager (“cookies”) som afslører vores interesser såvel som vores indkøbsvaner.
Men hvad er kodning overhovedet, og hvor ser vi det i hverdagen? Kan man som spejder f.eks. anvende kodning til at optimere ruten mellem poster på et orienteringsløb?
Dette kan du prøve kræfter med på modulet sammen med Copenhagen Data, hvor vi sammen vil sammenligne praktiske og digitale metoder til netop dette.
Du vil på modulet også lære omkring hvad kodning og kunstig intelligens kan anvendes til, og hvorfor de har en betydelig indvirkning på vores samfund i dag.
Modulet afsluttes med en åben debat, hvor vi vil diskutere de udfordringer og etiske spørgsmål teknologien bringer med sig, samt vigtigheden af at balancere teknologiske fremskridt med hensyn til samfundsmæssige og menneskelige hensyn.
Deltagerantal: Max 60
Medbring: PC (en PC pr. 9 deltager)