Sådan håndterer vi Corona-situationen på DM

Vi skal alle kunne føles os trygge, når vi mødes til Delegeretmøde 2021. Derfor følger vi naturligvis retningslinjerne fra myndighederne. Læs mere her på siden om, hvad vi alle sammen skal gøre, når vi mødes.

Forsamlingsforbud på 100 personer – må vi holde DM?

Når vi mødes på Delegeretmøde den 12. juni forventer vi, at vi har et generelt forsamlingsforbud på 100 personer indendørs, men fordi vi holder Delegeretmødet på et konferencecenter og vores aktivitet primært er siddende, er vi undtaget af det generelle forsamlingsforbud.
Der gælder særlige retningslinjer for afholdelse af konferencer og generalforsamlinger og når vi følger dem, må vi mødes op til 1000 personer. Vi bliver lige over 200 personer, når vi er flest.

Krav om Coronapas

For at få lov til at deltage i Delegeretmøde skal du kunne fremvise et gyldigt coronapas og ID. Coronapasset skal være gyldigt gennem hele delegeretmødet. Et gyldigt Coronapas er følgende:

  • Negativ coronatest, som ikke må være mere end 72 timer gammel. For at testen skal være gyldig frem til delegeretmødets afslutning, kan du tidligst tage testen torsdag den 10. maj kl. 15.30.
  • Vaccination mod Covid-19. Vaccinationen er gyldig som coronapas 14 dage efter første stik. Har du modtaget første stik, men er der endnu ikke gået 14 dage, skal du møde op med en negativ coronatest.
  • Immunitet. Har du været konstateret smittet med Covid-19 og kan fremvise en positiv PCR-test, er denne gyldig som coronapas fra 14 dage efter den positive test og indtil 8 måneder efter testdatoen.

Kan du ikke fremvise et gyldigt coronapas får du ikke adgang til Delegeretmøde 2021.

Hvis du af medicinske grunde ikke kan opnå et gyldigt coronapas, skal du henvende dig til korpskontoret.

Bliv hjemme ved symptomer

Det er yderst vigtigt, at du bliver hjemme, hvis du har de mindste symptomer på COVID-19 eller er blevet identificeret som nær kontakt. Meld afbud til korpskontoret på info@pigespejder.dk

Får du symptomer under Delegeretmødet skal du isolerer dig på dit værelse indtil du har mulighed for at komme hjem. Giv besked til korpskontoret. Mød ikke op i mødebureauet eller salen.
Tag hjem så hurtigt det er muligt og følg myndighedernes anvisning om selvisolation og test.

Afstand og god etikette

Når vi mødes, skal vi huske at alle de generelle gode råd skal overholdes. Vi holder altid 1 meters afstand til hinanden og vi husker at vaske hænder og bruge håndsprit. Undgå at skabe kø ved ind- og udgange og ved check ind. Host og nys i ærmet.

Selvom det er længe siden vi har set hinanden, holder vi os fra at kramme. Giv i stedet et ihærdigt vink til hinanden på afstand.

Brug mundbind eller visir

Det er et krav, at vi skal bære mundbind eller ansigtsvisir, når vi ikke sidder ned. Uanset om du er på vej til mikrofonen for at sige noget eller på vej til spisning.

Du er selv ansvarlig for at medbringe mundbind og/eller ansigtsvisir.

Vi synger ikke sammen

Noget af det, der kendetegner vores fællesskab er vores fællessange.
Det bliver der desværre ikke noget af til dette års Delegeretmøde, da vi simpelthen ikke kan få nok afstand til hinanden i hverken salen eller spisesalen. Det betyder også, at vi heller ikke synger det traditionsrige bordvers inden spisning.

Sid med dem du kender

Selvom Delgeretmødet er en god anledning til at ses og hygge med gamle pigespejderveninder, så opfordrer vi til, at vi holder os sammen med dem, vi ses med til daglig. Vi kommer til at sidde regionsvis, som vi plejer, men hold sammen i gruppen. Der vil være faste pladser i salen.

Under vedtægtsløbet plejer vi at blande folk fra forskellige regioner, men det kan vi desværre ikke i år. Spisningen kommer også til at foregå i de samme grupper, som I sidder i i salen.
Kan du ikke undvære at tage en snak om gode gamle minder med din pigespejderveninde du ikke har set i 2 år, opfordrer vi til, at I går en tur underdørs i haven.
Det klare mål er, at vi blander os så lidt som muligt med de andre, for at minimere risikoen for smitte så meget som muligt.

Hvad må vi?

Retningslinjerne for konferencer er lidt mere lempelige end vi så sidste år. Derfor må vi i år gerne benytte os af grupperum og vi må også gå ud af salen for at spise. Vi skal dog i det væsentligste sidde ned og derfor bliver pauserne uden indslag fra 55Nord og inspirationsstande, da bevægelse skal have et formål – og et mål om at sidde ned igen.

Dagen inden Delegeretmødet har regeringen planlagt næste fase af genåbningen af Danmark. Det kan betyde, at vi må lidt mere, end vi kender til nu. Lige nu er det fx uklart, om vi må være udendørs til vedtægtsløbet. Kan det på nogen måde lade sig gøre, vil vi holde vedtægtsløbet udendørs, så tag tøj med til at du ikke kommer til at fryse, hvis vi rykker ud.