Nystart bliver til GEIST, og vi har allerede 7 konkrete initiativer, du kan engagere dig i

12.12.2023

Nystartsindsatsen bliver til GEIST, som skal dyrke engagementet i korpset og udfordre status quo. Det skal du da være med til!

I 2022 gav Vanløse Gruppe en generøs donation til at fremme potentialer for vækst i De grønne pigespejdere.

Det var begyndelsen på indsatsen, de fleste af jer kender under navnet Nystart. Nystart blev etableret med fuld fokus på at opstarte nye grupper – også gerne på nye måder.

Vi er nu lidt mere end et år inde i indsatsen, og vi har fået mange nye læringer og erfaringer med i rygsækken. Derfor skifter Nystart nu både form, fokus og navn for at dyrke GEIST i korpset.

Fra Nystart til GEIST

Helt kort fortalt er GEIST en gentænkning af Nystart, så indsatsen i meget højere grad favner mulighederne for vækstinitiativer i korpset.

Der kommer fortsat til at være fuld fokus på udvikling, vækst og potentialer. Så hvori består forskellen egentlig? Jo, hvor Nystart i høj grad havde fokus på at starte nye grupper på nye måder, har GEIST mere fokus på at dyrke det GEIST-fyldte engagement i korpset.

Indsatsen er fortsat nysgerrig på at udfordre status quo og gøre op med, hvad en gruppe skal være, hvordan en frivillig ser ud, og hvordan lederskab udfolder sig.

Alt sammen for at støtte det forpligtende fællesskab, som skal være engagerende at være en del af.

Gejst med I

Og hvor kommer GEIST så fra? GEIST er et akronym:

Gnist, Engagement, Initiativ, Spejderi og Tillid, og arbejder med tre ben: viden, netværk og unge. Du kan se i illustrationen herunder, hvilke elementer der er under hvert ben i indsatsen:

Det GEIST-fyldte engagement er ingenting uden jer!

Indsatsen summer af ideer, drømme og fuld fokus på det frivillige GEIST-engagement, og derfor vil vi så gerne have jer med! Der er mange muligheder for at engagere sig ind i indsatsen, og du er altid velkommen til at skrive til mja@pigespejder.dk, hvis du vil høre mere. Herunder er nogle af de mange muligheder, du som pigespejder kan være med til:

GEIST-netværket

Blive en del af GEIST-netværket, som skal være en sparringsinstans for indsatsen, så vi får alle gode ideer og perspektiver med. Netværket skal også være med til at udvikle og afvikle GEIST-workshops i starten af 2024.

Formålet med GEIST-workshopperne er at understøtte det GEIST-fyldte engagement i forbindelse med vækstinitiativer i grupper indenfor tre temaer: vækstinitiativer i eksisterende grupper, støtte til ”genstart” i grupper og opstart af nye grupper.

Vil du være med, eller kender du en, der bør? Så glæder vi os til at høre fra jer!

Venskabsgruppe

Være en venskabsgruppe fordi I gerne vil sparre, netværke og opbygge et fællesskab med en anden gruppe i korpset. Venskabsgruppen er tænkt, som en platform til at udveksle erfaringer, gode ideer udvikles og fællesskabet kan dyrkes.

Vil I være og have en sej venskabsgruppe med fokus på blomstrende vækstpotentialer?

GEIST-kurser

Udvikling af GEIST-kurser med fokus på basis og udvidet Spejderskills i fysiske og online formater. Drømmer du om at være med til at udvikle disse? Eller har du gode ideer?

Der er altid plads til det GEIST-fyldte engagement!

Ungenetværket

Der er altid plads til flere unge pigespejdere i Ungenetværket! Vi udvikler i vildskab og mærker den gode energi og lyst til at forme netværket på de unges måder. Det er så fedt!

Læs mere her og meld dig ind i vores FB-gruppe, hvor alle er velkomne til at følge med.

Værktøjskasse

Udviklingen af vores værktøjskasse på hjemmesiden er i fuld sving, og vi får brug for gode inputs til, hvordan I bruger den i dag, og hvordan vi skal bruge den i fremtiden.

Er det noget, som du eller en du kender, kan give sparring på?

Inspirationswebinarer

Afholdelse og udvikling af inspirationswebinarer med fokus på gruppeudvikling og -vækst. Der er allerede tre tilgængelige i kalenderen – direkte link her.

Har du gode ideer til fremtidige inspirationswebinarer eller har du selv mod på at afholde et sammen med os?

Vanløsepuljen

Være faglig sparringsgruppe til uddeling af midler fra Vanløsepuljen. Vi søger 2-3 pigespejdere, som har erfaringer med korpsprojekter, forståelse for budgetter og har lyst til at sikre, at midlerne uddeles til glæde og gavn i korpset ud fra puljens kriterier. Læs lidt mere på vores nationale FB-side og om selve Vanløsepuljen her.

Vi glæder os til at samarbejde med jer!