Bobler på Nyborg Strand kursus 2022

På Nyborg Strand kursus 2022 får du mulighed for at udvikle dine kompetencer og få ny viden inden for PigespejderTech, når vi søndag åbner for vores bobler. I år er der fire bobler, og som noget nyt er der flere niveauer på hver boble, som man kan melde sig på. Vælg mellem begynder, letøvet og øvet. Dermed er man i gruppe med nogle, der er på ens erfaringsniveau, og undervisningen vil være særligt tilpasset dette niveau. Det gør det dermed muligt, at alle kan få mest muligt ud af boblerne.

I tilmeldingen skal du vælge to bobler med det niveau, du gerne vil deltage i. Du vurderer helt selv dit niveau, da denne inddeling kun er til for, at du kan få mest muligt ud af boblen. Der er i alt to runder af bobler, og alle bobler kører i begge runder. Ved tilmeldingen til bobler gælder først-til-mølle-princippet.

NB! Vær opmærksom på at du ikke skal vælge et niveau ved tilmelding til boblen ”Hvordan gør spejderarbejdet dig fremtidsparat?” ved Copenhagen Data. På denne boble deler vi os ind i grupper, når vi er til stede frem for ved tilmeldingen.

Bliv klogere på Surf Smart fra WAGGGS

Ved Team Samfundsarrangement

Kom og få en hands-on introduktion til WAGGGS-materialet Surf Smart, som drejer sig om internetsikkerhed, rettigheder på nettet samt det sociale aspekt ved brugen af internettet. I vil komme til at prøve et par af de mange spændende aktiviteter, som WAGGGS har udarbejdet. Herefter får I mulighed for at give jer i kast med planlægningen af programmaterialet til egen gruppe, hvorfor det er en fordel at være minimum to ledere fra hver gruppe.

Vælg mellem: Begynder, letøvet, øvet
Deltagerantal pr. niveau: Max 35
Medbring: Smartphone eller anden elektronisk device. Boblen afholdes både ude og inde, så tag varmt tøj med/på.

Vis din spejdergruppes power på Sociale medier

Ved Team Pigespejderidentitet / Emilie Tranholm Larsen

Uanset om du er nybegynder eller rutineret bruger af SoMe, er der noget at komme efter på denne boble. Lær om små og nemme greb for at opnå succes på sociale medier (SoMe). Vi deler eksempler/cases og diskuterer, hvad der er god kommunikation, og hvordan vi som pigespejdere er til stede på SoMe-platforme. Vi øver os undervejs i at blive bedre, og er man begynder, får man hjælp til at oprette en gruppeprofil eller logge ind på en eksisterende – så husk opladet smartphone eller tablet.

Vælg mellem: Begynder, letøvet, øvet
Deltagerantal pr. niveau: Max 20
Medbring: Smartphone, tablet eller bærbar. Boblen afholdes både ude og inde, så tag varmt tøj med/på.

PigespejderTech

Ved Aktivitetetsgruppen PigespejderTech

  • Micro:bit for begyndere – Bliv klædt på til PigespejderTech

På denne boble bliver du introduceret til PigespejderTech. Du får en micro:bit i hånden og tester en sjov aktivitet fra aktivitetsmaterialet. Du lærer, hvordan du henter et program ned fra hjemmesiden, lægger det på micro:bitten og laver aktiviteten.
Når du har deltaget på boblen, er du klædt på til at lave sjove og anderledes PigespejderTech-aktiviteter med dine spejdere hjemme i gruppen.

  • Micro:bit for let-øvede – Bliv klar til aktivitetspakke 3

På denne boble bliver du introduceret til aktivitetspakke 3 – Kreativ programmering. Aktivitetspakke 3 udkommer på NYS. Under aktivitetsteamets kyndige vejledning lærer du at udvikle et simpelt program til micro:bitten, hente det ned på micro:bitten og bruge programmet til en aktivitet.
Når du har deltaget på boblen, er du klædt på til at lave aktivitetspakke 3 kreativ programmering med dine spejdere hjemme i gruppen. Og hvem ved – måske er du snart teknologieksperten, der kan inspirere flere piger til at forfølge en karriere inden for teknologi.

  • Micro:bit for øvede – Udvikl dine egne programmer til micro:bit

På denne boble lærer du at udvikle programmer til micro:bitten, der kan bruges til sjove aktiviteter i gruppen. Under aktivitetsteamets kyndige vejledning udvikler du programmer til micro:bitten, henter dem ned på micro:bitten og bruger programmet til en aktivitet. Eksempelvis kan du programmere micro:bitten til sten-saks-papir eller til at spille en sang.
Når du har deltaget på boblen, er du klædt på til selv at udvikle programmer til micro:bitten, som du kan bruge til sjove aktiviteter hjemme i gruppen. Og hvem ved, måske er du snart teknologieksperten, der kan inspirere flere piger til at forfølge en karriere inden for teknologi.

Deltagerantal pr. niveau: Max 30
Medbring: Computer, gruppens micro:bit (hvis muligt). Boblen afholdes både ude og inde, så tag varmt tøj med/på.

Hvordan gør spejderarbejdet dig fremtidsparat?

Ved Copenhagen Data

Har du nogensinde tænkt over, hvordan du kan bruge dit pigespejderarbejde senere i livet?
Når det ugentlige spejderarbejde kører afsted, kan vi ofte glemme at tage stilling til, hvorfor vi gør, som vi gør. I denne boble bruger vi tiden på at forstå, hvordan den problemløsning, som du kender, ikke kun gør dig til en bedre spejder – men også til et mere fremtidsparat og løsningsorienteret menneske.

Copenhagen Data stiller op med to kvindelige konsulenter. Sammen skal vi eksperimentere med, hvordan I tænker og arbejder som spejdere. Her skal vi også zoome ind på, hvordan jeres verden på mange måde minder om Copenhagen Datas: At komme fra A til B gennem den rette planlægning og afprøvning. Den ene konsulent er endda aktiv i et andet spejderkorps – måske tørklædet vil afsløre hvilket.

Deltagerantal: Max 60
NB. Her er ikke niveauopdelte grupper, du på forhånd skal tilmelde dig. Vi deler op i grupper, når vi er til selve boblen.