Katrine startede Emdrup gruppe, og de har et princip: “Vi fejrer alle vores succeser”

20.02.2024

I 2019 blev pigespejder Katrine Dicte Blohm forelagt en strålende idé: Vil du ikke starte din egen pigespejdergruppe? Det var startskuddet til Emdrup gruppe, som i dag tæller seks frivillige og en smutteflok på 15.

Tilbage i 2019 var Katrine Dicte Blohm lige flyttet, og det var til et område, hvor der var langt til den nærmeste pigespejdergruppe. Hun blev derfor kontaktet af Barbara Taubert, som dengang var regionschef i Øresund.

– Skal du ikke starte din egen gruppe? lød forslaget.

Katrine syntes egentlig, at ideen både var god og sjov, men hun kunne også mærke, at tidspunktet ikke var det helt rette.

– Da jeg blev spurgt igen tre år senere, kunne jeg mærke, at nu er det nu, og jeg sagde ja, siger Katrine.

Det blev starten på Emdrup gruppe.

At samle et hold

Til at starte med var det kun Katrine om at starte den nye pigespejdergruppe i Emdrup op. Med hjælp fra nystartsindsatsen – der i dag er blevet omformet til GEIST – fik de samlet en bestyrelse, og efter grundige overvejelser flyttede en af Katrines pigespejderveninder også over i gruppen.

– Vi fandt også en frivillig gennem frivilligjob.dk, og så var vi ligesom et hold til at starte op. Vi fik stablet et samarbejde på benene med den lokale fritidsordning, hvor vi har til huse, lagde et program, og så var vi køreklar.

Sidste år holdt Emdrup gruppe deres første spejdermøde, og derfra er det gået stærkt.

– Hvis vi selv skal sige det, går det ret godt. Vi fik hurtigt en hel del børn med på vognen, og har i dag en smutteflok på 15 piger, siger Katrine.

Derfor gik efteråret også med at rekruttere flere frivillige samt med onboarding, og det gav pote. I dag er de seks frivillige, der kommer fast på møderne, og nu er der igen fokus på at få flere piger med ombord.

– Vi er godt i gang med at udvide gruppen. Vi er klar til at starte en trop, og vi gør klar til at modtage piger fra 0. klasse i vores flok også. Vi skal på vores første sommerlejr til sommer, og vi kan mærke, at vi så småt er i gang med at bygge traditioner op.

Ikke de største, men …

Adspurgt en solskinshistorie fra Emdrup gruppe er svaret: Dem er der mange af – og det er svært kun at vælge én.

– Vi har generelt en positiv indstilling til alt, der sker i gruppen. Som vi siger: “Vi er måske ikke Danmarks største pigespejdergruppe, men vi er Danmarks bedste”. Vi fejrer alle vores succeser, og dem synes vi selv, der er mange af.

De kan dog alle blive enige om, at deres allerførste weekendtur sammen var noget ganske særligt:

– Selv om der ikke skete det store, og vi mest af alt bare brugte tiden på at slå telt op, redde op og lave aftensmad, gav det en helt særlig fælles oplevelse, som har styrket vores fællesskab i gruppen. Det er vildt at mærke i en ny gruppe, for vi har som voksne måske glemt, hvordan det fællesskab, vi selv blev draget af som børn, føltes. Her fik vi det at føle igen, siger Katrine.

Ny gruppe med hjælp fra Vanløsepuljen

Som helt ny spejdergruppe mangler man penge. Man glemmer nemt, at når man normalt låser døren op til spejderhuset, står der for flere tusinder kroner udstyr på hylderne – om det er tuscher, papir, telte, bålgryder, mærker og tørklæder.

– Man starter fuldkommen fra bunden og skal købe alt det, som gerne skal være der, når de første piger dukker op. Men man har ingen penge på kistebunden, siger Katrine.

Derfor søgte Emdrup gruppe Vanløsepuljen.

– Vanløsepuljen har helt konkret gjort, at vi har kunnet afholde møder og aktiviteter, selv om vi ikke har haft nogle medlemmer. Vi fik en pæn portion penge fra Vanløsepuljen, og det har hjulpet os med at dække en del af vores startomkostninger. For os har det gjort en stor forskel og givet økonomisk ro i gruppen at vide, at vi har kunnet holde kvalitetsspejdermøder, selv om medlemstal og kistebund ikke var skyhøjt.

Vanløsepuljen

I 2023 har Vanløsepuljen givet bevillinger til fem indsatser med fuld fokus på vækst og udvikling af fællesskaber. I 2024 drømmer vi om at kunne uddele endnu flere bevillinger til fede initiativer.

På Vanløsepuljens side kan I læse mere om Vanløsepuljen, søge puljen, og se en forklarings-video på 12 minutter – fra ide til endelig bevilling.

Vi glæder os til at modtage din ansøgning!

Stort tak til Vanløse gruppe for den generøse donation.