Den lille spejderuge galoperer afsted

21.02.2019

De grønne pigespejdere fik slut oktober bevilget 1.384.000 kr. af Friluftsrådet til Den lille spejderuge. Siden da er det gået rygende stærkt, og projektet er nu begyndt at tage form

Den lille spejderuge går ud på at vække børns naturglæde og nysgerrighed ved at tilbyde en uge med natur og spejderaktiviteter til alle landets 0. klasser. Når ugen er slut inviteres pigerne til at fortsætte spejderriet i den lokale pigespejdergrupper.  Drengene i de andre lokale spejdergrupper.

 

Frivillige er fundet

De seje frivillige, der skal være en del af aktivitetsgruppen og kursusgruppen er allerede fundet. Grupperne har til formål at udvikle hhv. aktiviteter til Den lille spejderuge og lave kursus for børnehaveklasselærerne.

Pernille Koch, der er frivillig i aktivitetsgruppen, har allerede efter første møde en rigtig god mavefornemmelse. “Vi har brainstormet en masse ideer til, hvordan ugen skal se ud. Der er fundet en gruppe af mennesker, som bare spytter en masse kreative ideer ud. Det er et helt vildt fedt miljø at være i”, siger hun.

Pernille har selv været lærer i 25 år både i indskolingen og udskolingen, hvilket hun føler kan være en god fordel, når der skal udvikles aktiviteter. Derudover er hun spændt på at være en del af udviklingen af projektet. “Det er et super sjovt projekt, jeg ikke kunne sige nej til, da jeg blev spurgt. Det er jo ikke sikkert, at man får en mulighed for at være en del af noget lignende igen.”

 

Stor gejst

Den store begejstring er ikke kun at finde i aktivitetsgruppen. Lise Neidel fra kursusgruppen er også utrolig glad for at være en del af projektet. “Det er et fantastisk koncept. Jeg elsker, når vi breder os ud til ikke-spejdere, og derfor lærer nogle nye om, hvordan det er i pigespejderverdenen”.

Hos kursusgruppen bliver der lagt et sjovt og skarpt program, som klæder børnehaveklasselærerne på til at undervise i naturen ud fra vores spejdermetode. “Vi er to frivillige og en naturvejleder i kursusgruppen, som sammen skal udvikle. En af de vigtige metoder er særligt læring gennem leg.”, siger Lise.

 

12 børnehaveklasser til første fase

Udover de frivillige til grupperne, er der fundet 12 børnehaveklasser. De skal være med i projektets første fase, og er alle vilde for at være med. Alle klasserne ligger i Region Østersø, hvor regionsledelsen og teamet Region og gruppeudvikling vil støtte grupperne ift. at tage godt imod de potentielle nye piger.

Håber og ambitionerne for projektet er tårnhøje. Og spørger man de to frivillige, er de heller ikke i tvivl om, hvad deres håb for projektet er.

“Jeg håber, at Den lille spejderuge er med til, at eleverne får øjnene op for naturen, og hvad den kan bruges til”, siger Lise. “Og at eleverne oplever en anderledes måde at lære på”.

“Den lille spejderuge kan forhåbentlig blive en måde at få eleverne udenfor og i kontakt med naturen”, slutter Pernille af.