Stor bevilling fra Tuborgfondet engagerer unge kvinder i lokalt demokrati

28.05.2021

De grønne pigespejdere har fået bevilliget et beløb på 166.500,00 kr. fra Tuborgfondets Demokratipulje til at arrangere syv landsdækkende debatmøder mellem kvindelige kvindelige politikere og pigespejdere.

Der er færre unge, der stemmer ved kommunal- og regionsrådsvalg i forhold til resten af befolkningen. Dertil kommer, at der er færre kvindelige end mandlige opstillede kandidater. Det vil vi I De grønne pigespejdere være med til at rette op på!

Med en bevilling fra Tuborgfondet på 166.500 kr. arrangerer vi derfor syv debatmøder op til valget i november. Her mødes unge pigespejdere og lokal kvindelige politikere og taler om muligheder og vilkår for at deltage i demokratiske processer som pige og ung kvinde.

Debatmøder om pigers muligheder for demokratisk deltagelse

Debatmøderne kommer til at blive afholdt i minimum syv kommuner fordelt i regionerne, hvor lokale kvindelige kandidater vil mødes med unge pigespejdere. Her vil de kunne dele erfaringer, viden og indsigt med hinanden om piger og kvinders muligheder og vilkår. De kvindelige kandidater vil kunne give pigespejderne indsigt i demokratiske processer og inspirere til politisk engagement. Gensidigt vil pigespejderne kunne give kandidaterne indsigt i, hvordan De grønne pigespejdere arbejder med at give piger muligheden for at forløse deres fulde potentiale, og hvordan vi konkret arbejder med den vision både lokalt og nationalt.

Temaet for dialogerne er unge kvinders muligheder og vilkår for aktivt at deltage i demokratiske processer. Det betyder, at der blandt andet vil blive debatteret, hvordan man som pige/ ung kvinde kan forberede sig til det kommende valg, og hvordan man kan påvirke politiske processer.

Det demokratiske projekt fortsætter efter møderne

Efter debatmøderne vil pigespejderne sørge for at tage deres viden med tilbage til grupperne og arbejde videre med den politiske bevidsthed blandt de unge pigespejdere.

Desuden giver møderne mulighed for, at der bliver skabt et netværk mellem de kommende kvindelige lokalpolitikere og De grønne pigespejdere. Hvis vi arbejder sammen, tror vi nemlig på, at vi kan få flere unge til at engagerer sig i lokalpolitik og stemme ved kommunal- og regionsvalget!

… Og måske det viser sig, at der også er andet, vi kan hjælpe hinanden med?