4 pigespejdertips: Det frivillige engagement

08.02.2024

I februar afholdt Team Gruppe- og regionsudvikling og korpskontoret et inspirationswebinar om det frivillige engagements mange muligheder. Her får du de vigtigste pointer fra webinaret.

Den 6. februar var alle pigespejdere inviteret til at deltage i inspirationswebinaret Det frivillige engagement med udgangspunkt i den forandrede frivillighed, og hvordan man kan få succes med at engagere forældre.

Flere pigespejdere mødte op og delte ud af egne erfaringer og gode ideer. Det var en fornøjelse at blive inspireret af hinanden.

Se – eller gense – oplægget

På webinaret holdt Nanna Kjølholt fra Nørrebro gruppe og DUF oplæg om den forandrede frivillighed, og hvad man med fordel kan være særligt opmærksom på.

Malene Christensen fra Bording gruppe delte ligeledes erfaringer med at engagere forældre til at blive frivillige i egen gruppe.

Du kan se eller gense oplægget her.

 

4 gode råd til det frivillige engagement

  • Både-og tankegangen

Den måde, vi er frivillige på, har forandret sig, og det gør, at vi skal være mere omstillingsparate, når vi rekrutterer frivillige og engagerer dem til at blive i fællesskabet. Derfor kan det være godt at tænke i “både og”. Altså: Der skal både være plads til faste opgaver på bestemte måder OG plads til, at vi kan udfordre, hvordan vi plejer at gøre det hos os.

  • Få forældrene til at engagere sig

Bryd opgaver ned i små bidder, så der er mulighed for at sige ja til flere opgaver eller en enkelt. Skab et tydeligt overblik over, hvad der er mulighed for at hjælpe til med.

  • Sig tak

Sig tak for hjælpen både til forældre, de andre ledere, eller den unge pigespejder, som hjalp med hænder på dagen. Og sørg for, at du siger tak for noget, som de konkret har gjort. Det gør, at man får lyst til at komme igen.

  • Det gode pres

Og det lyder jo helt fjollet – for hvad er et godt pres? Det talte vi meget om på webinaret. Man skal huske at lade hinanden vide, at lige præcis du er vigtig i jeres spejderarbejde, bare fordi du er dig, og fordi vi gerne vil have, at du er der. Det handler ikke om en opgave, der skal løses. Derimod handler det om, at du er en vigtig del af vores fællesskab.

Er du klar på mere inspiration?

Fedt! Vi indfører Månedens inspiration, hvor vi hver måned vil holde et webinar med forskellige inspirationstemaer. Her bliver der rig mulighed for at høre spændende oplæg, netværke, sparre og inspirere andre pigespejdere fra hele landet.

De næste webinarer afholdes:

  • Marts, d. 14: Frivillig udvikling. Læs mere og tilmeld dig her 
  • April, d. 11. og 16. april – Todelt-webinar om Den gode samtale om krop og pubertet med dine pigespejdere.

Hold øje med kalenderen, hvor du også kan tilmelde dig.

Har du ideer til tema? Eller måske du selv gerne vil holde et inspirationswebinar? Så ræk endelig ud til Maria Jakobsen på mja@pigespejder.dk