5 pigespejdertips: Udvikling og ledelse af frivillige

20.03.2024

I marts afholdt vi inspirationswebinar med fokus på udvikling og ledelse af frivillige. Christina fra Aalholm gruppe delte ud af sine gode erfaringer. Få de vigtigste pointer fra webinaret her.

Den 14. marts var gode pigespejdere samlet for at blive inspireret til mere udvikling og god ledelse af vores frivillige kræfter. Det var en fornøjelse at få jeres gode erfaringer og være med til at inspirere hinanden på nye måder.

Du kan se eller gense optagelsen her. 

5 gode råd til udvikling og ledelse af frivillige

  • Der er forskellige areaner (fælles, enhedsvis og individuel), når du leder frivillige, og behovene er ikke de samme. Det er vigtigt, at du er opmærksom på disse og skaber rum for, at vi handler forskelligt i de forskellige areaner.
  • Det er vigtigt at være bevidst om, hvad et ledermøde skal og ikke skal. Og vi er blevet inspireret til, at det skal være mere strategi og socialt orienteret end et koordinerende sted.
  • Der kan være mange gode metoder til at udvikle frivillige, og det er vigtigt at finde sin egen. Ligegyldigt formatet er det afgørende at have en god forventningsafstemning, rolleklarhed og løbende opfølgning med hinanden.
  • Det er helt okay at starte i det små – og tage et skridt ad gangen. Det er bedre at gøre lidt og godt end intet.
  • LUS kan være gode, og vi har hørt rygter om, at det er helt ok, hvis de er lidt akavede første gang.

Er du klar til mere inspiration?

Fedt! Der er nemlig endnu mere i støbeskeen.

Den 16. april kl. 19.00-21.00 kommer Sex og Samfund og holder et inspirationswebinar om den gode samtale om krop og pubertet med dine pigespejdere.

Tilmelding og mere info her

I maj er vi ved at finde ud af, hvad temaet skal være – så hold øje i kalenderen.

D. 6. juni kl. 19.00-21.00 er temaet lokal fundraising. Josefine fra korpskontoret kommer med et par gode tricks til lokale puljer og skaber rum for sparring med andre gode pigespejdere.

Tilmelding og mere info her

D. 19. august kl. 19.00-21.00 har vi fokus på PigespejderExplorer, og her bliver der skabt rum til at blive klædt godt på til det nye fokus.

Tilmelding og mere info her

Der kommer også inspirationswebinar i september, oktober, november og december – så hold øje i kalenderen.

Har du spørgsmål til webinarerne eller gode ideer til fremtidige webinar-emner, så skriv til  Maria Jakobsen på: mja@pigespejder.dk