Amanda var pigespejdernes unge stemme til Nordisk Spejderkonference på Færøerne

22.05.2024

18-årige Amanda Rytter repræsenterede De grønne pigespejdere til den nordiske spejderkonference 2024 tidligere på måneden

Amanda Rytter (bagerst tv.) var en af de unge, grønne pigespejdere, der var repræsentant for de danske spejdere på Færøerne.

Amanda Rytter, som til daglig går i 2.g på Frederikshavn Gymnasium, har i ni år været en del af De grønne pigespejdere. I to år var hun smutteleder, og de seneste to år har hun været tropsleder i Hørkær gruppe.

Men i maj måned 2024 tog hun på et nyt eventyr som pigespejder, da hun var en af de unge stemmer, der fik en af pladserne til Nordisk spejderkonference.

– Jeg tænkte, at nu var tiden til at komme lidt ud af min egen gruppe og ud i verden. Det virkede som en fantastisk mulighed for at prøve det, fortæller Amanda Rytter.

– Det var en helt fantastisk oplevelse og noget helt andet end et normalt spejdermøde i gruppen. Det var fedt at møde alle dem fra de forskellige lande, og jeg fandt hurtigt ud af, at vi har rigtig meget tilfælles, selvom vi kommer fra forskellige lande.

Amanda Rytter har fået en oplevelse for livet, efter hun besluttede sig for at tage afsted til Færøerne.

Hun fortæller også, at det var spændende og fedt at skulle stå på egne ben uden hele sin gruppe bag sig, og hun følte sig lige pludselig meget voksen i sit spejderarbejde. Det har givet hende mod på at rejse i en mere ”voksen retning” i sit spejderarbejde.

Lige nu går hun i 2.g på gymnasiet, men efter hun bliver student næste år, har hun planlagt, at hun skal holde et sabbatår. Og rejsen til Færøerne har givet hende mod på at tage mere af sit spejderarbejde med til udlandet.

– Det har givet mig mod på meget mere, og jeg er allerede begyndt at kigge på andre muligheder. Jeg kunne godt tænke mig at komme til Schweiz eller London og være frivillig på et af de spejdercentre, der er der.

Hun havde også overvejet det, inden hun tog afsted til Færøerne, men hun var ikke sikker på, at hun turde. Men rejsen har givet hende mod på at jagte den drømmen om at rejse rundt med sit spejderarbejde.

– Jeg har lært, at jeg godt kan tage ud i verden for mig selv og få en fed oplevelse. Jeg behøver ikke nødvendigvis at være sammen med hverken mine forældre eller min gruppe. Nu tør jeg meget mere.