Bliv en del af Spejderi: Gøgl, sjov, kreativitet og fællesskab

17.05.2023

Spejderi er De grønne pigespejderes magasin til korpsets yngste medlemmer. Det er både sjovt, legende og lærerigt, og du kan blive en del af det. Vi har taget en snak med Liv Blomster, der er redaktør på Spejderi, om at være bidragsyder til bladet.

 

  • Hvorfor er det fedt at lave Spejderi?

– Det er Danmarks største spejdergruppe, eller i hvert fald tæt derpå! Spejderi er gøgl, sjov, kreativitet og fællesskab. Det er ikke bare et magasin eller blad, det er sjove ideer, som børnene kan bruge i spejderlivet; historier, der kan vække deres kreativitet; billeder og tegninger, som viser deres spejderånd frem for resten af korpset, når de ser dem selv og deres venner i bladet. Spejderi er spejdernes blad, deres helt eget personlige rum, og det er en gave, vi får lov til at give vores dejlige unger flere gange om året.

  • Hvad skal man kunne for at være en del af Spejderi?

–  Der er ingen krav til faglige evner. Kan du skrive? Fedt! Kan du tegne? Wuhu! Er du en leder, der er så propfyldt med skøre ideer, at der slet ikke er spejdermøder nok på et helt år til at få udført dem alle? Hvorfor sidder du så ikke allerede i redaktionen? “Redaktion” kan lyde så farligt, men det er det ikke. Det er bare en megagod undskyldning for at rode rundt i ideboksen, mens vi hygger os med møde-snacks og internt spejderfællesskab. Man er aldrig for ung eller for gammel til Spejderi. Jeg startede selv i redaktionen med Spejderi og Nektar da jeg var 15 år gammel, og nu sidder jeg 10 år senere og brænder for at gøgle mere end nogensinde før. Det er dine ambitioner, kreativitet og spejderånd, der tæller, for det er den, vores spejdere vil se, læse og gennemleve i bladet.

  • Hvor meget skal man bidrage med?

– Vi bidrager med det, vi kan og det, der er muligt. Vi er en forsamling af frivillige, og vi har alle sammen vores liv udover Spejderi. Spejderi udkommer 3 gange om året, og vi planlægger udgivelserne i god tid, så der er stor mulighed for selv at tilrettelægge sin tid og arbejde efter alt andet. Der er intet krav om, at man skal deltage i alle udgivelser eller på alle fronter. Hvis du brænder for idegenerering, men ikke har tiden til at producere indholdet, så tager vi den med. Det ville kun være ærgerligt hvis landets spejdere går glip af fede ideer, fordi du ikke har mulighed for selv at vække dem til live i fysisk form. Synes du ordet “Redaktionsmedlem” stiller for høje krav, kan jeg hurtigt berolige dig, for du er selv med til at bestemme arbejdsmængden. Sidder ordet stadig forkert i maven, og giver “bidragsyder” måske en bedre smag i munden, er der ingen, der sætter en stopper for, at du hopper ind fra sidelinjen på en specifik opgave, som sætter ild til din spejderånd.

Rent praktisk vil redaktionsarbejdet involvere nogle online møder med planlægning og uddelegering af opgaver, og derudover håber jeg at få stablet et par fysiske møder på benene, så vi kan lære hinanden bedre at kende og dykke dybt ned i de kreative kasser. Til de her møder vil der selvfølgelig blive sørget godt for mine redaktionsfeer, og I vil ikke stå med nogle udgifter selv – frivilligt arbejde bliver belønnet, ikke straffet!

  • Hvad får man – personligt såvel som frivilligt og fagligt – ud af at lave Spejderi?

– Personligt brænder jeg for at stable en redaktion på benene, som kan fungere som et ekstra spejderfællesskab. Jeg har ambitioner om, at vi skal hygge os, grine og være geniale sammen. Fagligt kan jeg finde en masse fine ord, som passer til et CV, og som kan krydre dine kvalifikationer som en lækker omgang bålmad. Struktur, idegenerering, indgående forståelse for kreative processer? Vi har masser! Alt efter, hvad du helt specifikt bidrager med, kan fagligheden tilpasses dine behov og ønsker. Brænder du allerede for at tage fede billeder og vil gerne se dem printet og delt ud over hele landet? Så er Spejderi din personlige portfolio. Eller vil du gerne udfordre dine egne evner og smage på nye kompetencer? Så er Spejderi din trygge opstart med brugbar feedback og plads til at hoppe rundt. Og hey, en udtalelse fra en redaktør er altid et dejligt guldkorn at have med i rygsækken. Tiden i redaktionen – eller blot som bidragsyder – bidrager til personlig og faglig udvikling, som du selv kan være med til at tilrettelægge, og så mener jeg selv, at det bare er vildt sjovt undervejs!

Hvis du også synes, det lyder som et fedt og spændende projekt at være en del af, så send en mail til Liv Blomster på lbl@pigespejder.dk – det er helt uforpligtende, og hun svarer meget gerne på spørgsmål.